Sağlığı bozulmayanlar cezaevine gönderilecek

Güncelleme Tarihi:

Sağlığı bozulmayanlar cezaevine gönderilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, cezaevlerine yapılan müdahaleler sonucu devlet hastanelerinde tedavi altına alınan tutuklu ve hükümlülerden metabolizma değişiklikleri olmayanların cezaevlerine gönderilmesini, organ yetmezliği belirtileri görülen mahkumların ise serumla beslenmesine geçilmesini istedi.

Durmuş, cezaevlerine müdahalelerin yapıldığı il valiliklerine gönderdiği genelgede, sağlık çalışanlarının hayatın sürdürülmesine yardımcı olmakla görevli olduğunu belirterek, "Hipokrat yemini eden sağlık çalışanlarının ettikleri yemine ve tıbbı deontoloji etiğine saygılı olacağı açıktır" ifadesine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı'nın görevinin ambulansla hastanın teslim alınmasında başladığını ve Adalet Bakanlığı yetkilerine teslim edinceye kadar devam ettiğini anlatan Durmuş, bu süreç içerisinde sağlık personelinin tıbbi kurallar çerçevesinde görevini sürdüreceğine ve sadece sağlık hizmeti vereceğine dikkati çekti.

Durmuş, cezaevlerine yapılan müdahale sonucunda Bakanlığa bağlı hastanelere sevk edilen hasta ve yaralıların tedavi ve takibinde şu hususlara uyulması gerektiğini kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı hastanelerine sevk edilen tutuklulardan açlığa bağlı metabolizma değişiklikleri oluşmadığı tespit edilen hükümlüler tekrar cezaevine gönderileceklerdir. Ölüm orucu ya da açlık grevine bağlı organ yetmezlikleri oluştuktan sonra kalıcı rahatsızlıklar oluşacağından organ yetmezliği ile ilgili biyokimyasal ve fizyolojik parametreler mümkün olduğunca takip edilecektir. Organ yetmezliği belirtileri ortaya çıktığı andan itibaren hastaların serumla beslenmesine geçilecektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!