Safiye Ayla'nın malları artık TEV'in

Güncelleme Tarihi:

Safiye Aylanın malları artık TEVin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, sanatçı Safiye Ayla'nın Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bağışladığı bir işhanı, bir villa, 3 arsa, 3 daire ve 45 milyar lira ile 36 bin dolar olan malvarlığının üzerinden el çekti.

İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, TEV'in avukatı Yasemin Tahan katıldı. Avukat Tahan, Ziraat Bankası Etiler Şubesi'nde Safiye Ayla'ya ait bir kasanın bulunmadığına dair bankadan alınan belgeyi ve İş Bankası'nın 3 ayrı şubesinde 20 milyar, 25 milyar ve 36 bin dolar (Yaklaşık 20 milyar lira) vadeli 3 hesabın olduğuna dair belgeyi mahkemeye sundu. Avukat Tahan, bu tespitle birlikte Safiye Ayla'nın vasiyetnamesinin kesinleştiğini belirterek, tespiti yapılacak başka bir malvarlığı sözkonusu olmadığından mahkemenin terekeden el çekmesini talep etti. Bunun üzerine hakim, Safiye Ayla'ya ait tüm terekenin tespitinin yapıldığını ve Ayla tarafından düzenlenen vasiyetnamenin de kesinlik kazandığını belirterek, mahkeme tarafından terekeden el çekilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, bir süre önce de Ayla'nın tüm malvarlığının vasiyetine uygun olarak Türk Eğitim Vakfı'na verilmesini kararlaştırmıştı.

Türk Eğitim Vakfı'ndan alınan bilgiye göre, sanatçı Safiye Ayla'dan TEV'e, Taksim de bir işhanı, Etiler'de bir villa, Florya'da bir arsa, İzmir'de 1 daire ve 2 arsa, Mersin ve Suadiye'de 1'er daire, çok sayıda kişisel eşya ve takı, telif hakları ile vadeli hesapta bulunan 45 milyar lira ve 36 bin dolar nakit para kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!