Saffet Emre Tonguç #SoruHürriyeti'nde: Her şeye rağmen İstanbul...

Güncelleme Tarihi:

Saffet Emre Tonguç #SoruHürriyetinde: Her şeye rağmen İstanbul...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 14:42

Hurriyet.com.tr'nin, Hürriyet'in köşe yazarlarıyla okurlarını bir araya getiren programı #SoruHürriyeti'nin bugünkü konuğu Hürriyet Seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç oldu. Hürriyet Dijital İçerik Koordinatörü Emre Kızılkaya'nın moderatörlüğündeki programda, Tonguç hem gezi tutkunlarına tavsiyeler verdi hem de 30 yıllık rehberlik kariyerinde yaşadığı ilginç anıları anlattı.

Haberin Devamı

Mutlaka görülmesi gereken şehirler listesinin başına "her şeye rağmen" İstanbul'u yazdığını belirten Tonguç, kentin sorunlarının iyi taraflarını, güzelliklerini görmeye engel olmaması gerektiğini belirterek, "İstanbul'da yaşamayın, İstanbul'u yaşayın" dedi.



Haberin Devamı

İstanbul'un yanı sıra İstanbul'a çok benzeyen, Sidney, San Francisco gibi şehirlerin de mutlaka görülmesi gerekenler arasında olduğunu ifade eden Tonguç, coğrafya itibarıyla ise tercihinin Yeni Zelanda, İsviçre ve Norveç olduğunu söyledi. Tonguç'un kültürel çeşitlilik anlamında bir numarası ise yine Türkiye oldu.

GENÇLERE TAVSİYE 'ÇOK OKUMAK'
Seyahat rehberi olmak isteyen gençlere, öncelikle bu işe gönül vermelerini ve çok iyi bir eğitim almalarını tavsiye eden Tonguç'un altını çizdiği en önemli nokta 'çok okumak' oldu.

Tonguç, "Nerede rehberlik yapacakları çok önemli. Dünya genelinde mi rehberlik yapacaklar, Türkleri yurtdışına mı götürecekler; yoksa yurtdışından gelen yabancıları mı gezdirecekler? İkisinde de çok fazla okumaları lazım çünkü bu çok uçsuz bucaksız bir konu" dedi.

Haberin Devamı

OPRAH VE 1750 KİŞİLİK AİLESİ...
Yurtdışından Türkiye'ye gelen aralarında çok sayıda tanınmış sanatçı, siyasetçi, futbolcu ve modacı da bulunan ünlü isimleri gezdirdiğini de anlatan Tonguç, en unutamadığı gezilerden birini de ABD'li televizyon ünlüsü Oprah Winfrey ile gerçekleştirdiğini belirtti.

Winfrey'nin 2009 yılında ekibinde çalışan 300 kişi ve ailelerinden oluşan 1750 kişilik bir grubu 15 günlüğüne bir deniz seyahatine çıkardığını, kendisinin de o seyahatte gruba eşlik ettiğini anlatan Tonguç, ünlü sunucunun yüce gönüllülüğünün kendisini çok etkilediğini söyledi.

Emre Kızılkaya ile Saffet Emre Tonguç'un gerçekleştirdiği keyifli sohbetin tamamına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz...

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!