Safer ayında ne yapılır? Safer ayı ne zaman ve ibadetleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Safer ayında ne yapılır Safer ayı ne zaman ve ibadetleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2018 09:33

Safer ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimindeki bilgilere göre bugün başladı. Muharrem ayının bitmesiyle birlikte başlayan Safer ayı, 10 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek. Safer ayında yapılacak olan ibadetler hakkında internet üzerinden bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Safer ayında hangi ibadetler yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Hicri takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayı olan Safer ayının ne zaman idrak edileceği merak konusu oldu. Safer ayının başlayacağı tarihi sorgulayan pek çok vatandaş bir yandan da Safer ayında yapılması gereken ibadetleri araştırıyor. Peki, Safer ayı ne zaman başlayacak? Safer ayı ibadetleri neler?

SAFER AYI NE ZAMAN?

Hicri aylardan biri olan Safer ayında, özellikle de Safer ayının ilk çarşambası ve son çarşambası okunacak dua çok makbuldür. 2018 yılı Safer ayı 10 Ekim 2018 tarihinde başlayacak ve 9 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

SAFER AYINDA NELER YAPILMALI?

Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır. Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

Haberin Devamı

Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

SAFER AYI UĞURSUZLUK VE MÜSİBET AYI MIDIR?

Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur.

Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!