Sadullah Ergin: Ülkenin iktidar değişikliğine ihtiyacı bulunmuyor

Güncelleme Tarihi:

Sadullah Ergin: Ülkenin iktidar değişikliğine ihtiyacı bulunmuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 10:56

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Hatay milletvekili Sadullah Ergin, “Ülkenin iktidar değişikliğine ihtiyacı bulunmuyor” dedi.

Haberin Devamı

Ergin, Dedeman Otel'de iş adamlarıyla yaptığı toplantıda, “Seçim heyecanı yaşanmıyor, eski hava yok” sözlerine yanıt vererek, “Çünkü, milletimiz yeni bir hükümet ve iktidar değişikliği istemiyor. Bu yüzden de ülkede seçim havası yaşanmıyor” dedi. AK Parti'nin yeniden hükümeti kuracağına inandığını belirten Ergin, konuşmasına şöyle devam etti:

“AK Parti dışında diğer partilerin tek başına iktidara geleceğini söylemek mümkün değil. Aziz milletimiz, geçmişte koalisyon hükümetlerinde yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulundurarak iktidar değişikliği istemiyor. Geçmişteki koalisyon hükümetlerinin yaptıkları ortada. Bu ülke artık koalisyon hükümetlerini kaldıramaz ve yeni krizleri taşıyamaz. Milletimiz bunun bilinci içerisinde. Oy vereceği partinin tek başına iktidara gelmesini istiyor.

Haberin Devamı

AK Parti'nin alternatifi olan CHP ve MHP'nin tek başına iktidara gelmelerine ihtimal verilmiyor. Kaldı ki, MHP henüz baraj sorununu aşmış değil. AK Parti'nin yeniden hükümeti kuracağı inancındayım.”

Ergin, 60. hükümeti kendilerinin kurması halinde öncelikle iki sorunu ele alacaklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Yeni dönemde partimizin öncelikli hedefleri, sulama, müze ve turizm sektörü. Sulama konusunda ivedilikle çalışmalar başlatılacak. Yeni sulama göletleri ve barajlar konusunda projeler yatırım programına alınacak. Müze ve turizm sektörü konusunda da titizlikle uygulanacak yeni yatırım programları Meclise getirilecek. Ülkenin istikrarı için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Türkiye cumhuriyeti, Büyük Önder Atatürk döneminde sıçrama yaptı. Adnan Menderes ve Turgut Özal döneminde de hizmet ve yatırımlar gördü. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan döneminde de ülke aşama kaydetti.”

Toplantıya Hatay Genç İş adamları Derneği Başkanı Emir Kavvasoğlu, Antakya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti üyeleri ile iş adamları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!