Sadece kimlik yeterli

Güncelleme Tarihi:

Sadece kimlik yeterli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

YSK Başkanı Muammer Aydın, seçimde oy kullanırken seçmenlerden TC Kimlik Numarasının istenmeyeceğini belirterek, "Seçmen kütüğüne kayıtlı herkes geçerli bir kimlik belgesini ibraz ederek oyunu kullanabilir" dedi.

Aydın, 41 milyon seçmenin seçmen kütüklerine TC Kimlik Numaralarıyla kayıtlı olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Seçmen kütüğüne kayıtlı herkes geçerli bir kimlik belgesini (nüfus kağıdı, resmi dairelerin verdiği soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) ibraz ederek oyunu kullanabilir. Hatta yasada nüfusu 2 binden az olan yerlerde kişi 2 kişinin şahitlik yapması yani ’seçmen kütüğünde kayıtlı kişi odur’ demesi halinde dahi oyunu kullanabilir. Yeter ki kişi geçerli bir kimlik belgesiyle kendisini ispat etsin."

Bazı siyasi partiler ve bağımsız adayların oy pusulasından bir örnek verilmesi isteklerini kabul etmediklerini kaydeden Aydın, ancak hákim nezaretinde oy pusulalarının incelenebileceğini söyledi. Aydın, "Biz bütün vatandaşların sandık başına gitmesini istiyoruz. İncelemeleri hakkı. Okuma yazması olmayan bir seçmen 54 bağımsız adayın bulunduğu bir yerde oy vereceği adayın yerini nasıl bulacak?" diye konuştu.

CEP TELEFONUNA YASAK YOK

Aydın, bazı partilerin oy verme kabinlerine cep telefonlarıyla girilmemesi istemini reddettiklerini kaydetti. Aydın, "Mahsuru olabilir, ancak bu konuda yasal bir sınırlama yok. Kabine girerken insanların üzerini arayamazsın" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!