Saddam mahkemeyi protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Saddam mahkemeyi protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 11:48

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Bağdat'ta yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, sanıklardan Barzan Tikriti salondan çıkarıldı, bunun üzerine savunma ekibi ve Saddam Hüseyin'in de salonu terk ettiği bildirildi.

Yeni hakim Rauf Raşid Abdürrahman başkanlığında başlayan duruşmada, Barzan Tikriti, kendisine sessiz olmasını söyleyen hakimin uyarısına uymadığı için salondan çıkarıldı. Tikriti'nin, güvenlik görevlileri tarafından mahkeme salonundan çıkarılırken bağırarak küfür ettiği belirtildi.

Salonda yaşanan bağrışmalar ve tartışmaların ardından, önce Saddam Hüseyin'in savunma ekibinin, ardından kendisinin salondan çıktığı kaydedildi. Saddam Hüseyin'in, mahkemenin uygulamalarını protesto ederek, kendi isteğiyle salonu terk ettiği belirtildi.

Görgü tanıkları, mahkeme başladıktan kısa süre sonra, salonda bir kargaşa yaşandığını, hakim Rauf Abdürrahman'ın, mahkemede kontrolü sağlamak için “sert çıkışlar” yaptığını aktardı. Savunma avukatları, sanıklar ve hakim arasındaki tartışma kısa sürede büyüyünce, duruşma, başladıktan 15 dakika sonra kesildi.
Haberin Devamı

Sanıklardan Barzan Tikriti'nin mahkemenin yeni başkanı Hakim Rauf Raşid Abdürrahman tarafından duruşma salonundan çıkarılması, Saddam Hüseyin ve savunma ekibinin de salonu terk etmesinin ardından, Hakim Abdürrahman'ın 4 yeni savunma avukatı atadığı ve mahkemeye devam ettiği belirtildi.

Saddam Hüseyin'in, salondan çıkmadan önce, gitmek istediğini hakime söylediği, Abdürrahman'ın “Öyleyse git” cevabı üzerine, “Bu bir trajedi. Seni 35 yıl boyunca yönettim, bana nasıl mahkemeden çık diye emir verirsin” diye bağırdığı kaydedildi.

Duruşmanın, tanıkların dinlenmesiyle süreceği belirtilirken, sanıklardan Taha Yasin Ramazan ile Avad Hamid El Bandar'ın da kendilerine yeni savunma avukatları atanmasına itiraz ederek salondan ayrıldığı belirtildi.

İki sanığın da salondan ayrılmasından sonra, ismi açıklanmayan bir kadın tanığın, salona çağrıldığı aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!