Saddam’ın işini yarım bırakmam

Güncelleme Tarihi:

Saddam’ın işini yarım bırakmam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 01:53

Başbakan Bülent Ecevit, Washington'daki yüzyüze görüşme sırasında ABD Başkanı George W.Bush'un Saddam Hüseyin hakkındaki yorumunu dün TRT-1'de açıkladı: ‘‘Saddam işini yarım bırakmayacağım’’

Bush'un Irak ve lideri Saddam Hüseyin'e yönelik ‘‘Diplomatik veya başka bir yolla olsun kesin başarıya ulaşacağımızdan ve işimizi yarım bırakmayacağımızdan emin olunuz’’ sözlerini, ‘‘Eğer diplomatik yollardan sonuç alınamazsa o zaman yapacağımızı biliriz’’ şeklinde yorumlayan Ecevit, Saddam Hüseyin'e de ‘‘Bush'un sözlerini ciddiye al’’ uyarısında bulundu.

ECEVİT TRT 1’DE AÇIKLADI

Ecevit,
dün akşam TRT-1'de yayınlanan ‘‘Televizyon Gazetesi’’ programına katılarak ABD gezisi ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Bush ile görüşmesinin Irak ile ilgili bölümünü zabıtlardan açıklayan Ecevit, ABD'nin Irak'a harekat kararı alırsa mutlaka Türkiye'ye haber vereceğini vurgularken, ‘‘ABD'nin bizi incitmeyi içine sindirebileceğine ihtimal vermiyorum’’ sözünü kullandı. Ecevit'in mesajları özetle şöyle:

MUTLAKA İSTİŞARE EDECEĞİZ

Sayın Bush çok açık bir şekilde, ‘Benim Saddam Hüseyin’e tahammülüm yok. Saddam kötü bir adamdır. İktidarda kaldığı sürece kötü işlere tevessül edecek, bölgede istikrarsızlık kaynağı olacaktır. Bu aşamada sizinle mutlaka istişare edeceğimizden emin olunuz'' dedi. ABD yönetimi içinde de askeri harekatta netlik yok. Ancak Bush'un sözlerinde umut ışığı var. ‘Eğer diplomatik yollardan sonuç alınamazsa o zaman yapacağımızı biliriz’ diyor. Saddam Hüseyin, Bush'un sözleri karşısında kendini toparlamalı, çekidüzen vermelidir. BM kararlarına karşı direnecek olursa, yalnız Irak'ın başına değil, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyanın başına ciddi dertler açılmış olacaktır.

SADDAM'DAN BANA NE

Başından beri Saddam'dan bana ne noktasındayım. Benim umursadığım Türkiye'nin toprak bütünlüğü, bölgenin barışıdır. Başka herhangi bir devletin başkanı şu olmuş bu olmuş beni ilgilendirmez, beni ilgilendirmesi doğru da olmaz. Ama öteden beri bu Saddam'a destek verirmişim gibi yorumlandı. Oysa Körfez bunalımı sırasında üç kez Irak'a gittim hep kendisini uyardım.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!