Saçan'dan Peker'in odasına itiraz

Güncelleme Tarihi:

Saçandan Pekerin odasına itiraz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 14:50

Organize Suçlar eski Müdürü Adil Serdar Saçan, bir dönem sorguladığı Sedat Peker'le aynı bölüme konuldu. Saçan'ın avukatı "Psikolojik baskı için yapıldı" itirazında bulundu. Yetkililer ise "Bakanlığın talimatı" deyip oda değişikliğini yapmadı.

Haberin Devamı

"Ergenekon soruşturması" kapsamında tutuklanan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele eski Müdürü Adil Serdar Saçan, bir dönem Emniyet'te sorguladığı "baba" olarak tanınan Sedat Peker'in yan adaya konulmasına itiraz etti. Saçan'ın avukatı, "Bu, Adil Serdar Saçan'a psikolojik baskıdır" iddiasında bulundu ve odanın değiştirilmesini istedi.

 

Saygı Öztürk YAZIYOR

Sedat Peker'in Ergenekon Davası sanıkları arasına alınması üzerine Peker de Silivri F Tipi Cezaevi'ne getirildi. Peker, cezaevinin 4. bölümündeki odaya konuldu. Peker'in havalandırmasının açıldığı bölümle bir dönem kendisini sorgulayan ve tutuklanmasına yol açan Adil Serdar Saçan'ın bulunduğu odanın havalandırması sırt sırta bulunuyor.

 

Haberin Devamı

Peker'in yakın ilişkisi olduğunu söylediği Veli Küçük 5. bölümde bulunmasına rağmen aynı bölüm yerine kendisini sorgulayan eski müdürün bulunduğu bölüme alınmasını Saçan'ın avukatları "kasıtlı" buldu ve bunun "psikolojik baskı" olduğunu öne sürüp cezaevi yönetimine başvurdu. Ancak cezaevi yetkilileri kimin nereye konulacağı konusunda Bakanlık'tan gelen talimatın uygulandığını öne sürdüler ve değişiklik yapmadılar.

 

Tuncay Özkan'la aynı odada

 

Adil Serdar Saçan'ın gazeteci-yazar Tuncay Özkan ve Esenyurt eski Belediye BaÅŸkanı Gürbüz Çapan'la aynı odayı paylaÅŸtıkları bildirildi. Yetkililer, "Aynı odada bulunan bu üç sanık, Sedat Peker'i göremiyorlar. Ancak birbirlerinin seslerini duymaları mümkün. Ancak Peker'in de onlara dönük rahatsız edici herhangi bir tavrı yok" dediler. Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!