Sabrımız tükendi artık adım atacağız

Güncelleme Tarihi:

Sabrımız tükendi artık adım atacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin sabrının tükendiğini belirterek, "Irak topraklarının terör faaliyetleri için kullanılmasına artık müsaade edilmeyeceğini" vurguladı.

Devlet Konukevi’nde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi 17. toplantısının açılış konuşmasını yapan Gül, şunları söyledi:

"Irak’ın istikrarının sağlanması çok önemli. Bu noktada sağlanacak bir istikrar Irak’ın komşularını, bölgemizi ve uluslararası camiayı da etkileyecektir. Bu nedenle uluslararası camia ve Irak’ın komşuları Irak’a yardımcı olmak zorundadır. Bu çerçevede Irak’a komşu ülkelerin Dışişleri bakanlarını 2-3 Kasım’da İstanbul’a davet ettik. Irak komşularına bir tehdit kaynağı olmamalıdır. PKK terör örgütü Türkiye’nin çıkarlarına saldırmak için Irak topraklarını üs olarak kullanıyor. Son yapılan terör saldırıları da bunun açık birer kanıtı olarak ortadadır. Irak’ın toprak bütünlüğü, birlik ve beraberliğine saygı duymasına rağmen Türkiye’nin sabrı tükenmiştir ve Türkiye, Irak topraklarının terör faaliyetleri için kullanılmasına artık müsaade etmeyecektir. Tam olarak kararlılığımız mevcuttur ve gerekli bütün adımları atacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!