Sabıkalı kişilere sahte silah ruhsatı

Güncelleme Tarihi:

Sabıkalı kişilere sahte silah ruhsatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 12:09

İSTANBUL’da "silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alma yetkisi bulunmayan kişileri" şirket sahibi göstererek ruhsat temin ettiği öne sürülen aralarında avukat, polis, nüfus memuru, İTO çalışanı ve vergi memurunun da bulunduğu 25 kişi adliyeye sevk edildi. Şebekenin özellikle sabıkalı kişilere sahte silah ruhsatı temin ettiği belirtildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süreli bir çalışmanın ardından 24 Ocak’ta tespit ettiği adreslere operasyon düzenlemişti. Baskında aralarında 1 kadın avukat, 1 polis, 1 nüfus memuru, 1 vergi memuru, 1 İstanbul Ticaret Odası çalışanı ve bir hastanenin özel güvenlik müdürünün de bulunduğu 48 kişi gözaltına alınmıştı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 19 adet ruhsatlı tabanca, 1 adet ruhsatsız tabanca, 570 adet fişek, 5 adet laptop, 2 adet harddisk, 15 adet çek ve senet ile çok sayıda paravan şirketlere ait evrak ele geçiridi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şebekenin elebaşılığını Abdulkadir U’nun yaptığı ortaya çıktı. Şebekenin kamu kurumlarında görev yapan suç ortaklarını kullanarak silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alma yetkisi olmayan kişileri, şirket sahibi göstererek ruhsat temin ettiği belirtildi. Zanlıların silah ruhsatını, özellikle suç dünyasında tanıdıkları sabıkalı kişilere temin ettiği belirtildi. Şebekeden bu şekilde ruhsat alan kişilerin arasında 2009 yılında öldürülen ve suç dünyasının tanınan isimlerinden Nesim Ö’nün de olduğu bildirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılardan 23’ü ifadesi alındaktın sonra savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Geri kalan 25 kişi ise bugün Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Bir ay önce de benzeri bir sahte silah ruhsatı operasyonu yapılmıştı. Usulsüz ve sahte belgelerle silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alma yetkisi olmayan kişileri şirket sahibi ve yöneticisi göstererek ruhsat temin etme iddiasıyla 62 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 62 kişiden 10’u tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında türkücüler İzzet Yıldızhan, şarkıcı Volkan Konak ile eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren’in emniyette bilgisine başvurulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!