Saat 16, süre doldu!..

Güncelleme Tarihi:

Saat 16, süre doldu..
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2005 16:07

STOP! Ödüllü bilmeceye cevap verme süresi doldu. Biraz sabrederseniz, yine burada doğru cevabı vereceğim size. Çoğunuz zaten cevabı bildiniz, hatta önceden biliyordunuz ya!.. (CEVAP AŞAĞIDA)


Evet, hemen herkesin doğru hesapladığı gibi, sorunun cevabı
100 km olacaktı.

Dikkat ederseniz, Kerim bin Çapkın ibn Zampara’nın her gün toplam yolun % 20’sini, yani 5’te 1’ini katettiğini görürsünüz.

Birinci gün yolun 1/5’i yani % 20’si
İkinci gün yolun kalan % 80’inin ¼’ü yani yine toplamın % 20’si...
Böyle gidiyor.

4 günde 400 km yürüdüğüne göre, yolun tamamı 500 km ve kalan yol 100 km.

*

Bu arada, ucunda hediye olmayınca cevap vermeye tenezzül bile etmeyen sevgili menfaatperest okurlarım benim, size bir pislik yayıp, her 2 soruya da doğru cevap verenlere kitap hediye etmek vardı ya, neyse...

Niye olmasın? Öyle anons etmedim mi?

Koskoca Amerikan başkanlık seçiminde hile oluyor, Irak’ta Kürtler ölüye diriye oy kullandırıyor, Tayyip Bey’i başbakan yapmak için kanun değiştiriliyor da, bir tek ben mi dürüst yani enayiyim bu dünyada?

Şaka bir yana...

İki soruya da cevap vermek nezaketini (L) gösterenlere teşekkür ederek...

(Bilmeceye cevap veren galiba 226 kişi var. Bunların 215'i fena halde çıkarcı. Yahu insan nezaketen ikinci soruya da cevap verir değil mi, burada başçavuşun eşeği mi bilmece soruyor size? L Allah'tan Oğuz Kılıç doğru cevap vermiş de, namusumuzu kurtarmış. Bu arada İdris Cebir'in cevabı da ilginçti. Kapıya bir uyarı yazısı koyulmadığı için söz konusu olan ölüme sebebiyettir, diyordu...)

CEVAP: Bir cinayet söz konusudur, çünkü boşluğa açılan kapı kapalıdır. Eh, müntehir (intihar eden) atladıktan sonra arkasından kapıyı kapayamayacağına göre...

* * *

KATILAN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

DOĞAN KİTAP’A ÖZELLİKLE TEŞEKKÜRLER.

KAZANANLARI HAFTA BAŞINDA
HACER KIZ BELİRLEYİP SİZE DUYURACAKTIR...

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!