Saadet öğretmene son veda

Güncelleme Tarihi:

Saadet öğretmene son veda
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 15:17

Ardahan'ın Göle İlçesi'nde kendisini sürekli rahatsız eden Yalçın Algan'ın satırlı ve bıçaklı saldırısı sonucu öldürülen anaokulu öğretmeni 24 yaşındaki Saadet Ulus, memleketi Denizli'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Saadet öğretmen gözyaşları ile toprağa verildi

Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Saadet Ulus'un cenazesi önce uçakla İzmir'e ardından karayoluyla memleketi Denizli'ye getirilerek Denizli Devlet Hastanesi morguna konuldu. Saadet öğretmenin cenazesini taşıyan aracın bu sabah Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinin önüne yanaşması ile birlikte anne Gülten, Orman Bölge Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan baba Ahmet ve Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi kardeşi Mustafa Ulus ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tabut, izdiham nedeniyle bir süre, cenaze aracından indirilemedi. Anne Gülten Ulus, ayakta durmakta zorlanınca cenaze aracının yanına konulan sandalyeye oturtuldu. Burada okunan duanın ardından Saadet Ulus'un cenazesi Ulu Camii'ye götürüldü.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Ak Partili Nihat Zeybekci'nin de yer aldığı cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı. Vali Erkmen ve Başkan Zeybekci, Saadet Ulus'un babası Ahmet Ulus'a başsağlığı dileklerini iletti. Saadet Ulus'un kardişi, 19 yaşındaki Mustafa'ya sarılan Vali Erkmen, gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze namazını kıldıran imam Şakir Özdik, “Saadet Ulus ilmini tamamladıktan sonra öğrencilerini yetiştirmek için çalışırken bir saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Onun hayatını kaybetmesi hepimizi üzüntüye boğdu” dedi.

Saadet Ulus, öğle saatlerinde kılınan cenaze namazı ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!