Taciz, korku, rapor ve ölüm: Rüya ölüme böyle gitti

Güncelleme Tarihi:

Taciz, korku, rapor ve ölüm: Rüya ölüme böyle gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 02:05

Cinsel istismara uğradığı iddia edilen 15 yaşındaki Rüya’nın annesi, kızının “Ruh sağlığı bozulmadı” raporunu ve sanığın cezaevinden gönderdiği mektubu okuyunca intihar ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

24 EKİM 2000 doğumlu Rüya Duman küçükken annesiyle babası ayrıldı ve velayeti babasına verildi. Daha sonra yurda yerleştirilen Rüya’yı, ikinci evliliğini yapan anne Habibe K., 8 yaşındayken yanına aldı. 2014’te 23 Nisan’da annesi, Rüya'yı üvey babası Cihan K.'nin çalıştığı oto yıkamacıya gönderdi. Burada işyeri sahibinden sigara isteyen kızına kızan üvey babası, onu eve gitmesi için otobüse bindirdi. Annesinin kızmasından endişe eden Rüya, bir durak sonra inip Kaleiçi'nde metruk bir alana gitti.

YOLCU ŞÜPHELENDİ
Rüya’nın yanına gelen ve polis olduğunu iddia eden Cevher A.P. (32), "Uyuşturucu şüphelisi olarak seni gözaltına alıyorum. Karakola gideceğiz" dedi. Cevher A.P. ve Rüya otobüse bindiler. Durumdan şüphelenen bir kadın yolcu, Güzeloba Mahallesi'nde otobüsten inen ikiliyi takip etti. Küçük kızın bir sitenin zemin katındaki daireye götürüldüğünü gören kadın, polise haber verdi. Gözaltına alınan Cevher A.P., kızın bağış toplamak için eve geldiğini iddia etti, ardından 300 lirasını çaldığı iddiasında bulundu. Rüya Duman ise Cevher A.P.'nin kendisini polis olarak tanıtıp 'Karakola gidiyoruz' diyerek evine getirdiğini, sonra da kendisini okşamaya başladığını anlattı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 24 Nisan 2014 tarihli raporunda Rüya’nın ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Bunun üzerine tutuklanan Cevher A.P. hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

TAHLİYE EDİLİNCE KORKTU
Cevher A.P., Nisan 2015’te tahliye edilince, Rüya kaçırılmaktan korkarak kendini eve kapattı. Bu arada mahkemenin isteği üzerine Rüya Adli Tıp 6'ncı İhtisas Kurulu'na gönderildi. Buradan gelen 8 Temmuz 2015 tarihli rapora göre, Rüya’da stres bozukluğu tespit edilmişti. Bu tablo ruh sağlığını etkiliyordu ancak ruh sağlığını bozacak mahiyette değildi. Rüya, rapordan 10 gün sonra yaşamına son verdi.

‘RUH SAĞLIĞINI KAYBETTİ’
Rüya Duman'ın ölümüyle ilgili soruşturmadan sonuç çıkmadı. Savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kızının uğradığı istismarla ilgili davanın 12'nci duruşmasına katılan Habibe K., sanığın cezaevindeyken kendilerine mektup gönderdiğini söyledi. Sanığın mektubunu okuduktan sonra kızının ruh sağlığını iyice kaybettiğini ileri süren Habibe K., "Sanığın gönderdiği bu mektuptan sonra kızım korkuya kapıldı. Ardından sanık tahliye edilince kızım eve kapandı. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporundan sonra da yaşamına son verdi" dedi. Habibe K., sanığın gönderdiği mektubu da mahkemeye teslim etti. Duruşma ertelendi.

ÜVEY BABAYA SUÇLAMA
Cevher A.P., mektubunda Rüya Duman’ı yalancılıkla suçladı. Rüya’ya psikolojik destek vermesi için psikolog arkadaşını aramak istediğini ancak telefonunun şarjı bittiği için eve girdiğini ileri süren Cevher A.P., “Kendisini asla taciz etmedim. Kızınız evin içinde kahverengi bir koltuk olduğunu söylemiş. Fakat evimde böyle bir oturma grubu yok” diye konuştu. Cevher A.P., mektubunda ayrıca Rüya’nın üvey babasının tacizine uğradığı iddialarına da yer verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!