Rusya'da buz tabakası 1 metreye yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Rusyada buz tabakası 1 metreye yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 17:32

Rusya'nın eksi 32'ye düşen hava sıcaklığı ülke genelinde yaşamı felç ederken, donan Moskova Nehri'ndeki buz tabakası 1 metreye vardı.

Meteroloji uzmanlarının yaptığı açıklamada, bugün eksi 32 olan hava sıcaklığının yarın eksi 34 ile eksi 37 derece arasında olacağı, hatta Moskova'nın bazı bölgelerinde sıcaklığın eksi 40 dereceye kadar gerileyeceği bildirildi.
Moskova kent merkezinde her gün mesai saatleri içindeki yoğun trafik akışı da birçok aracın aküsünün donması veya insanların evde kalmayı tercih etmesinden dolayı önemli oranda azaldı.

Rusya Birleşik Enerji Sistemleri Başkanı Anatoliy Çubays, bugün yaptığı açıklamada, aşırı soğuklar yüzünden aralarında Moskova Döviz Borsası, İzvestiya gazetesi ve çok sayıda reklam panolarının da bulunduğu 253 işyerindeki elektrik enerjisi tüketimin sınırlandırılacağını söyledi.

Bu arada Moskova'da hava sıcaklığının eksi 32 dereceye kadar düşmesi üzerine geçen hafta enerji tüketiminin rekor seviyeye ulaştığı belirtilirken, Moskova'nın son 125 yılının en soğuk kışını yaşadığına dikkat çekildi.

Rus haber ajansları, geçen hafta içinde 14 kişinin donarak hastaneye kaldırıldığını ve bunlardan en az 8'inin hayatını kaybettiğini belirtirken, ekim ayından beri sadece Moskova'da 189 kişinin donarak öldüğünü kaydettiler.
Bu arada, Rusya'nın Nijni Novgorad kenti yakınlarında bir yolcu minibüsü, feribota 100 ruble (yaklaşık 4,5 YTL) ödememek için donan nehrin üzerinden geçmeye çalışınca, buzun kırılması sonucu battı. Yetkililer, minibüste bulunan 6 kişinin boğulduğunu açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!