Rusya Türk sınırını yine ihlal etti

Güncelleme Tarihi:

Rusya Türk sınırını yine ihlal etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 00:05

30 Eylül’den beri Suriye’de Esad rejimi muhaliflerine karşı hava saldırıları düzenleyen Rus uçakları önceki gün Türk havasını yeniden ihlal etti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait bir adet SU-34 uçağının önceki gün saat 11.46’da Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı. Rusya’nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov hemen Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. 

KİLİS-G.ANTEP HATTINDA

Bakanlık açıklamasında “Bu tür sorumsuzca davranışlar sonucunda ortaya çıkabilecek arzu edilmeyen vahim gelişmelerin sorumluluğunun bütünüyle Rusya Federasyonu’na ait olacağını bir kez daha vurguluyoruz. Bu hususlar dün akşam Bakanlığımıza davet edilen RF büyükelçisine tekraren ifade edilmiş, bahse konu ihlal kuvvetle protesto edilmiş ve kınanmıştır” denildi.

Türk Hava Kuvvetleri, 24 Kasım 2015 tarihinde Rus Hava Kuvvetlerine bağlı SU-24 tipi uçağı, sınırı ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülmüştü. İhlalin bu kez Kilis-Gaziantep hattında birkaç yüz metre olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı



NATO’DAN RUSYA’YA TEPKİ 

Haberin Devamı

NATO da Rusya’nın Türk havasını ihlal etmesine tepki göstererek Moskova’ya sorumlu davranma çağrısı yaptı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün yaptığı yazılı açıklamada, Türk yetkililerin tüm uyarılarına rağmen Rusya’nın bir kez daha hava sahası ihlalinde bulunduğunun altını çizerken “Rusya bu tür ihlallerin tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri almalıdır” ifadelerini kullandı. NATO’nun Türkiye’yle dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Stoltenberg, “NATO, müttefikimiz Türkiye’nin toprak bütünlüğünü destekliyor” dedi.

RUSYA’DAN YALANLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Igor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamada “Suriye’de konuşlanan Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlali söz konusu değildir. Türk tarafının ihlal beyanı kanıtsız ve propaganda amacı taşıyor” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!