Rusya: S-300 füzelerini sonbahardan önce Suriye'ye veremeyiz

Güncelleme Tarihi:

Rusya: S-300 füzelerini sonbahardan önce Suriyeye veremeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 11:12

Rusya'nın askeri ekipman üreticisi MiG'den yapılan açıklamada, Suriye'ye askeri uçak satışı yapılacağı belirtilirken, bir kaynak S-300 füzelerinin teslimatının sonbahardan önce mümkün olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Reuters’ın aktardığına göre, Rus haber ajansı Interfax’a konuşan silah endüstrisinden bir kaynak, Moskova’nın S-300 uçaksavar füzelerini Suriye’ye tesliminin sonbahardan önce olası olmadığını belirtti.

Kaynak, Batı’yı alarma geçiren teslimatın zamanlamasının Suriye’deki durumun gelişimine bağlı olacağını ifade etti.

Rus uçak üreticisi MiG’den RIA Novosti’ye yapılan başka bir açıklamada ise Suriye’ye 10 adet MiG-29 savaş uçağı satışı yapılacağı ifade edildi.

RIA, satışın detaylarının bir Suriyeli heyetle değerlendirilmekte olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Hizbullah'ın resmi televizyonu olarak bilinen El Manar, dün Suriye lideri Beşar Esad'ın verdiği röportajdan bazı alıntılar yayınlamış ve Esad'ın "Rusya'dan ilk parti S-300'leri teslim aldık" dediğini aktarmıştı.

İlerleyen saatlerde Suriye liderinin böyle bir şey söylememiş olduğuna dair iddialar da ortaya atılırken, akşam televizyonda yayınlanan görüntülerde Esad'ın "Rusya'yla üzerinde anlaştığımız her şey uygulanacak ve bunların bir kısmı kısa bir süre önce uygulandı" şeklinde daha genel bir yanıt verdiği ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!