Rusya: Lübnan'a silah vermiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Rusya: Lübnana silah vermiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 14:02

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'a tanksavar silahların verildiği iddialarını yalanladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mihail Kamınin, gazetecilerin, Hizbullah'ın Rus yapımı modern tanksavar silahları kullandığı yolundaki İsrail askeri yetkililerinin iddialarını hatırlatması üzerine, “Bu tür imalar Moskova'da çok büyük şaşkınlıkla karşılanmakta. Eğer herhangi bir soru varsa, bunların açıklığa kavuşturulmasını sağlayacak normal diplomatik kanallar var” dedi.

Kamınin, Rusya'dan bugüne kadar bu yönde bilgi talebinde bulunulmadığını belirterek, “Bizden bu konuda bir talepte bulunulmadığı gibi, bu iddialarla herhangi bir delil de sunulmuş değil. Biz defalarca askeri-teknik işbirliği alanında Orta Doğu ülkeleri de dahil olmak üzere bütün uluslararası taahhütlere ve sorumluluklarımıza bağlı olduğumuzu açıkladık” diye konuştu.

İhraç ettikleri silahlara yönelik kontrol sistemlerinin güvenilir olduğunu, bu silahların “yanlış ellere” geçmesine imkan tanımadığını ifade eden Kamınin, “Biz Orta Doğu'daki askeri ve siyasi durumun hassasiyetinin tamamen farkındayız. Bölgede çatışma durumu var. Dolayısıyla bu tür konulara dengeli ve dikkatli yaklaşmak gerekiyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!