Rusya, İran görüşmelerinden umutlu değil

Güncelleme Tarihi:

Rusya, İran görüşmelerinden umutlu değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 16:06

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran ile uranyum zenginleştirme işleminin Rusya sınırlarında yapılmasına ilişkin görüşmelerde gelişme sağlanması konusunda ümitsiz olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edilen Lavrov, burada yaptığı açıklamada, İran ile görüşmelerin başarılı geçmesi konusunda ümitli olmadığını belirterek, “Bu konuda durumun gerilmemesi, sorunun kuvvet yoluyla çözülme yoluna girmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Putin de konuşmasında, İranlı uzmanlarla bugün yapılacak görüşmenin sonuçları hakkında kendisine bilgi verilmesi talimatını verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Aleksey Sazonov da İran heyetiyle görüşmenin Rusya Güvenlik Konseyi'nde yapılacağını söyledi.

Görüşmede, Rus tarafına Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Valentin Sobelev, İran tarafına da İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ali Hüseyni Taşs başkanlık edecek. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Kislyak da görüşmede hazır bulunacak.

Siyasetçi ve bilimadamlarından oluşan İran heyeti, Rusya Güvenlik Konseyi binasında basına kapalı olarak yapılan görüşmeden sonra Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri İgor İvanov tarafından kabul edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!