Rusya ikna edildi mi

Güncelleme Tarihi:

Rusya ikna edildi mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 01:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Suriye’de tampon bölge’yle ilgili, “Rusya ve İran bu konuda ikna edildi mi, birinci soru bu. Türkiye açısından başka bir vahim nokta var. IŞİD’in Türkiye’de ciddi bir gücü var. Bu durumda Suriye’deki her şeyin Türkiye’de bir sonucu olur” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin ilk Meclis grubunu toplarken, toplantının ardından “Suriye’de tampon bölge konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Rusya ve İran ikna edildi mi; birinci soru bu. Sonuçta bir ülkenin toprağına giriyorsunuz. Uluslararası denge ve işbirliği sağlanmadan böyle şeyler olmaz. Türkiye açısından başka bir vahim nokta var. IŞİD’in Türkiye’de ciddi bir gücü var. Çünkü AKP hükümeti IŞİD’in sırtını sıvazladı, destekledi. Bu durumda Suriye içinde yapacağı her şeyin Türkiye içinde bir sonucu olacaktır.” Kılıçdaroğlu grup toplantısında ise özetle şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANI AZ KONUŞUR

(Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Cumhurbaşkanlığı makamını rencide edecek hiçbir müzakerenin içinde olmayız. Herkesin Cumhurbaşkanlığı makamına saygıda kusur etmemesini istiyoruz’ sözleri üzerine) “Bir cumhurbaşkanı az konuşur, öz konuşur, sabah akşam konuşmaz. ‘Meşrutiyetimi tartıştırmam’ diyorsan o zaman anayasal çerçevede kalacaksın. Taraf tutacaksın sonra ‘Bana saygı göstereceksiniz’ diyeceksin. Biz o tür bir davranışa asla saygı göstermeyiz.

Biz, yeni bir siyasi algıyı milletimizin önüne koymaya özen gösterdik. İlkelerden yola çıkalım, kimin kiminle koalisyon kuracağından önemli olan da budur. İlkelerimizi belirledik. Koalisyon konusunda da seçimlerde izlediğimiz stratejiyi izleyeceğiz. Doğrudan vatandaşın sorununa kilitlenmek, kısır siyasi tartışmalardan uzak durmak, hiçbir vatandaşı ötekileştirmemek, etnik kimliği, yaşam tarzı veya inancı nedeniyle. Aynı stratejiyi bize geldiklerinde kendilerine söyleyeceğiz. Hiçbir vatandaşı, siyasi partiyi yok saymıyoruz.

YOLSUZLUK KAPATILMAYACAK

Hiçbir yolsuzluk dosyası asla kapatılmayacak. Eğer yolsuzluk dosyaları kapatılıyorsa parlamento itibar kaybeder. Siyaset kurumu yolsuzlukları örten bir kurum olarak algılanır. Diğer siyasal partiler de ilkelerini açıkça ortaya koysunlar. İlkeleri yakın olan partiler oturup koalisyonu kursunlar. ‘Bu ilkelerinizi kabul etmiyoruz’ diyen partiler, çıksın söylesin.

NİYE GİRECEĞİZ SURİYE’YE

Geçici hükümetin Başbakanı olan Sayın Davutoğlu’na yine seslenmek istiyorum; senin adına başkaları konuşmamalı. Suriye konusunda önce sen konuşmalısın. ‘Suriye’ye gireceğiz.’ Niye gireceğiz Suriye’ye? Hangi gerekçe ile gireceğiz? Akan kan yetmedi mi? Şimdi sıra Mehmetçik’in kanına mı geldi?”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!