Rusya Devlet Konseyi'nde Twitter kavgası

Güncelleme Tarihi:

Rusya Devlet Konseyinde Twitter kavgası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2010 16:02

Dimitri Medvedev Rusya’nın en teknoloji sever devlet başkanı olabilir ancak Salı günü yaşanan bir olay Başkan’ın internete gösterdiği hoşgörünün sınırlarını gösterdi. Medvedev yerel bir valiyi bir hükümet oturumu sırasında telefonundan Twitter’a girdiği için herkesin önünde azarladı.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

Kremlin’deki toplantı sırasında masasının başından “Nikita Yurieviç Belik orada oturup Devlet Konseyi toplantısından tweet’ler gönderiyor. Belli ki yapacak daha iyi bir işi yok” dedi.

 

Rus televizyonunun ve haber ajanslarının bildirdiğine göre olay 200’den fazla bölgesel ve federal yetkilinin gözünün önünde yaşandı.

 

Belik bunun üzerine yine Twitter’dan gönderdiği mesajlarla Medvedev’in ekonomi danışmanı Arkadi Dvorkoviç’i kendisini Başkan’a şikayet etmekle suçladı: “Al bakalım ;( Dvorkoviç yazdıklarımı Başkan’a yetiştirdi. Bunlar da bilgi toplumunun maliyetleri ;(”

 

Haberin Devamı

Ivanovo bölesi Valisi Mikhail Men, Balik’in bu yaşanan tartışmadan sonra Twitter’da birçok yeni takipçi kazanacağını söylerken Tver Valisi Dimitri Zelinin, Twitter’da birçok vali olduğunu söyledi.

 

Yola gelmiş gibi görünen Dvorkoviç de bir mesaj yazarak, tartışmanın “oturumu hareketlendirdiğini” ve olumsuz sonuçlarla karşılaşılmayacağını belirtti.

 

MEDVEDEV DE TWEET'LEDİ

Oturumun ardından daha az öfkeli görünen Medvedev, Belik’e Twitter üzerinden cevap verdi: “Evet bunlar bilgi toplumunun maliyetleri. Önemli olan çalışırken dikkatimizin dağılmaması, değil mi?”

 

Bunun üzerine Belik, Medvedev’e katıldığını ve zaten azarlandığı sırada yapılan konuşmanın metnini daha önceden okumuş olduğunu belirtti.

 

Konuyla ilgili görüş belirten bir Kremlin yetkilisi Medvedev’in genel olarak Twitter’ın kullanımından değil yetkililerin oturumlara dikkatini vermiyor oluşundan kaygılı olduğunu ifade etti.

 

Belik günün ilerleyen saatlerinde, Twitter tartışmalarının ulusal medyada dikkat çekmesinin ardından kullandıkları binada kablosuz internet bağlantısının kesildiğini ve tartışmanın yarım kaldığını belirten bir tweet daha yazdı. Belik mesajında “En azından birileri Devlet Konseyi’yle ilgilendi” ifadesini kullandı.

 

Haberin Devamı

IPAD'LER REVAÇTA

Sovyet hükümeti binlerce delegenin katıldığı, saatlerce süren konuşmaların yapıldığı uzun oturumlarıyla hatırlanıyor. Bugün bile Rusların birçok resmi görüşmesi dikkatle planlanıp çok resmi bir havada sürdürülüyor.

 

Bazı fotoğraflar ve Twitter mesajları Salı günü yapılan eğitim oturumu sırasında katılımcıların birçoğunun telefonlar ve resmi olarak satışa çıkmamasına rağmen Rusya’da bu aralar revaçta olan iPad’ler kullandığına işaret etti.

 

Medvedev aslında sık sık Twitter’a giren ve kendi blogu olan bir siyasetçi. Başbakan Vladimir Putin ise Ocak ayında yaptığı bir konuşmada İnterneti “yarısı porno” olarak nitelendirmişti.

 

Bu haber Wall Street Journal'da yayımlanan "Medvedev Sets Kremlin Atwitter" başlıklı haberden derlenmiştir.

Haberin Devamı

http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!