Rusya’dan askeri üs açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan askeri üs açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 13:46

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Viktor Çirkov, Suriye’deki iç çatışmaların şiddet ve boyutuna bağlı olarak, yukarıdan emir gelmesi durumunda Akdeniz kıyısındaki Tartus üssünde bulunan Rus askeri personeli tahliye etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı Rusya’da haber yayını yapan Echo Moscow radyosunun programına katılan Çirkov, “Suriye’deki Tartus deniz üssünde görev yapan Rus personeli her an tahliye etme planımız göz önünde tutuluyor. Ancak böyle bir karar Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak ben vermiyorum. Böyle bir kararı Rusya Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığıyla Başkomutan statüsündeki Devlet Başkanı Vladimir Putin alır. Bir siyasi karar alır ve bize ‘Tartus üssünü tahliye edin’ emri verilirse yerine getiririz” açıklamasını yaptı.

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Rusya tarafından deniz üssü olarak kullanılan Suriye’nin Tartus limanında Rus personel sayısı hakkında ise bilgi vermedi. Rusya Deniz Kuvvetleri’nin şu anda doğu Akdeniz bölgesinde 11 savaş gemisinden oluşan filo bulundurduğu biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!