'Rusya çocukları öldürüyor'

Güncelleme Tarihi:

Rusya çocukları öldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 22:05

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın son haftalarda Suriye’de 600’ü aşkın sivili öldürdüğünü, bunların 150’den fazlasının çocuk olduğunu belirtti. Davutoğlu, Kuzey Irak’taki Türk askeri varlığının DEAŞ (IŞİD) tehdidi bitene kadar bölgede olacağını da söyledi. ‘Yeni Türkiye Yolunda’ programıyla vatandaşlara seslenen Davutoğlu, özetle şöyle dedi:

Haberin Devamı

TÜRKMENLER HEDEF ALINDI

“Tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız, bölgemizde sadece ve sadece barış istiyoruz. Suriye’deki bütün tarafların orada bulunmak için ileri sürdükleri gerekçe DEAŞ’tır. Ancak görüyoruz ki yaşananlar DEAŞ’la mücadeleyi aşan müdahalelerdir. Rusya’nın son zamanlarda yaptığı 4198 uçaktan sortiden sadece 191’i DEAŞ mevzilerine yönelik saldırılar olmuştur. Diğer bombalamalar birçoğu Türkiye’ye yakın bölgelerde bulunmak üzere ılımlı muhaliflerin mevzilerine ve hatta sivil insanlara yönelik olmuştur. Son saldırılar ise özellikle Bayırbucak Türkmenlerini hedef almıştır. Rusya’nın alana girmesiyle sivil ölümlerde de kayda değer artış yaşandı. Bu sayı son haftalarda 600’ün üzerine ulaştı ve her gün artıyor. Bu bilançoda 150’den fazlasının çocuk olduğunu tüm dünyanın bilmesini istiyoruz. Rusya’nın siviller ve ılımlı muhalifleri hedef almaktan bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. Aksi takdirde Suriye ihtilafı yıllarca sürecek, terör de bitmeyecektir. 

Haberin Devamı

TEYAKKUZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Irak makamlarının talepleri doğrultusunda, gerek Peşmerge, gerekse Musullu yerel gönüllülere eğitim ve donanım desteği sağlıyoruz. Bu desteğimiz, Musul kurtarılıncaya kadar devam edecektir. Bölgeye gönderdiğimiz askerimizin temel amacı, DEAŞ’a karşı orada görev yapan eğiticilerimizi ve eğitilen Musulluları daha iyi koruyabilmektir. Terör tehdidi olduğu sürece oradaki varlığımızı hiçbir şekilde tehlikeye atmayacak tarzda teyakkuz halinde olmaya devam edeceğiz.

DİKKATLE HAREKET EDİYORUZ

Terörle mücadeleden asla taviz vermeyecek, bu illeti bu topraklardan temizleyeceğiz. Terörle yürüttüğümüz mücadelede sivillere zarar gelmemesi için kılı kırk yaran bir dikkatle hareket ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızı terörün, şiddetin kucağına, insafsızlığına terk etmeyeceğiz.

HER TÜRLÜ ÖNERİYE AÇIĞIZ

Türkiye darbe dönemi imalatı bir anayasayla yönetilmenin ayıbını daha fazla taşıyamaz. Her adımı diğer siyasi partilerle uzlaşma içinde atmak istiyoruz. Hafta başında yeni anayasa çalışmaları başta olmak üzere önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı görüşmek üzere siyasi partilerden randevu talep ettik. 30 Aralık ve 4 Ocak’ta CHP ve MHP genel başkanlarıyla bir araya geleceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!