'Rüşvetçi 27 polis'e 16 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Rüşvetçi 27 polise 16 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 16:55

Kapıkule Sınır Kapısı'nda polis memurlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Edirne Cumhuriyet Savcılığı, 19'u tutuklu 27 polis memuru hakkında iddianame hazırladı.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 19'u tutuklu 27 polis memuru hakkında gönderilen iddianamede, zanlılar hakkında ”Örgüt kurmak ve irtikap” iddiasıyla 7 ile 16 yıl arasında hapis cezası istendi. Polis memurlarının pasaport kontrolü sırasında, pasaportları veren kişileri görmeden, pasaport içinde bulunan paraları alarak damga vurduğu belirtilen iddianamede, pasaportların içine 5 avro ile 5 YTL arasında para bırakıldığı, pasaportunda problem olan kişilerden daha fazla para alındığı ifadesi yer alıyor.

Polisler arasından 3-4 kişinin kasa olarak belirlendiği kaydedilen iddianamede, bu kişilerin topladığı paraları mesai bitiminde paylaştırdığı belirtildi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda iki ay önce yapılan operasyonda, Kapıkule'de görev yapan polis memurlarına yönelik operasyonda “örgüt kurmak suretiyle irtikap ve rüşvet” iddiasıyla 19 polis memuru tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!