Rus rehber krizi

Güncelleme Tarihi:

Rus rehber krizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ucuz diye tercih edilen Rus rehberler turizme büyük zarar veriyor.

TÜRK turizminin lokomotifi Antalya'da turizm sektörünün önemli sorunları arasında yeralan kaçak rehberler, bir türlü önlenemiyor. 600'ü kayıtlı yaklaşık bin 200 kokartlı rehberin bulunduğu kentte bu rakamın en az yarısı kadar da kaçak rehber çalıştığı ifade ediliyor.

RUSLAR İLK SIRADA

Oldukça düşük ücretle çalıştıkları için acentelerin rağbet gösterdiği kaçak rehberler arasında Ruslar ilk sırayı alıyor. Birbirinden güzel Rus kızları, aylık 150-200 dolara rehberlik yapıyor. Kaçak rehberlik son zamanlarda ‘‘Alışveriş Turu’’ adı altında gerçekleştiriliyor.

DENETİMLER YETERSİZ

Kaçak rehberliği önlemek için ciddi denetim de yapılmıyor. Turizm İl Müdürlüğü'nün zaman zaman yaptığı denetimlerde tutulan tutanaklar, işleme konmadığı için formaliteden öteye gitmiyor. Bu durum da kaçak rehber çalıştıranları teşvik ediyor.

TURİZME DARBE

Kaçak rehberler, belki acentelere ekonomik anlamda bir kazanç sağlıyor ama diğer taraftan ülke turizmine darbe vuruyor. Tarihi değerler konusunda yeterli bilgisi olmayan, Türk geleneklerini bilmeyen yabancı rehberler, gezdirdikleri yerleri turistlere de yeterince anlatamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!