Rus gazetesi: Türkiye turunu iptal edenler parasını alamayacak

Güncelleme Tarihi:

Rus gazetesi: Türkiye turunu iptal edenler parasını alamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 11:46

Rusya'da, Türkiye'deki kuş gribi virüsü yüzünden turlarını iptal etmeyi düşünenlerin tatil için ödedikleri parayı geri alamayacakları bildirildi.

Rus “Gazeta” gazetesinde yer alan haberde, Türkiye turlarını iade eden Rus turistlerin sorunlarına değinilerek, tur paralarını peşin ödeyenlere uyarılarda bulunuldu.
Habere göre, Rusya Sağlık Dairesi Başkanı Gennadi Onişenko'nun Türkiye'ye gitmeme tavsiyelerinden sonra Türkiye turlarını iade edenlerin sayısı çoğaldı.

Rusya Turizm Acentaları Birliği Basın Sekreteri İrina Tyurina yaptığı açıklamada, her gün yüzlerce kişinin Türkiye turlarını iade etmek istediğini belirterek, “Ancak gerçekten iade edenlerin sayısı parmakla sayılacak kadar az. Bunun başlıca nedeni, tur operatörlerinin tatillerini iptal etmek isteyenlerin parasını geri ödememesidir” dedi.

“MOSKOVA BİN KAT DAHA TEHLİKELİ”

Türkiye'ye en fazla turist gönderen Tez Tur şirketinin temsilcisi Aleksander Sinegibskiy de gazeteye yaptığı açıklamada, “Türkiye'de kuş gribine yakalanma ihtimali, Moskova sokaklarında yürürken çatıdan düşen buz parçasının altında kalma tehlikesinden bin kat daha az” dedi.

Kuş gribinin ilk ortaya çıktığı günden itibaren hayatını kaybedenlerin 100'den bile az olduğuna dikkat çeken Sinegibskiy,”Normal grip salgını sırasında her gün binlerce kişi ölmekte. Bu problemin büyütüldüğünü düşünüyorum” diye konuştu.

Sinegibskiy, Türkiye'ye gitmemek için resmi olarak hiç bir yasak getirilmediğini belirterek, “Bundan dolayı her turist bu ülkeye gidip gitmemeye kendisi karar verecektir. Bunun karşılığında hiç bir para alamayacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!