Rumlar için büyük gün

Güncelleme Tarihi:

Rumlar için büyük gün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2009 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükada’da Patrik Bartolomeos ile birlikte Yetimhane’yi ziyaret etmesi ve ikisinin Aya Yorgi Manastırı’nda tekrar buluşmaları Fener Patrikhanesi’nde ve Atina’da büyük memnuniyet yarattı.

Bartolomeos, Atina Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Rumlar ve vakıflarımız için büyük bir gün" diyerek Başbakan Erdoğan’a müteşekkir olduğunu vurguladı. Bu önemli vakıfları ziyaret eden ilk Türk başbakanının Erdoğan olduğunu hatırlatan Bartolomeos, bu ziyaretlerin Erdoğan’ın İstanbul’daki Rumların sorunlarının çözümü için bizzat ilgilendiğine işaret saydı.

Patrik Bartolomeos, "Başbakan bize büyük şeref verdi. Taleplerimizi büyük dikkatle dinledi. Çok ümitlendik. İyimseriz" diye konuştu.

Yunan televizyonları da Erdoğan’ın ziyaretlerini "tarihi" ve "çok büyük adım" olarak nitelendirdi. Yunan dışişleri kaynaklarına dayandırılan haberlerde de Atina’nın, ziyaretleri "Olumlu ve son derece ilginç bulduğu" belirtildi.

"Dostluk taaruzundan" bile bahseden Yunan televizyonları, "Başbakan Erdoğan’ın Bartolomeos ile her buluşması Patrikhane’nin konumunu güçlendiriyor" yorumunu da yaptı. Fener Patrikhanesi Büyükada’daki Yetimhane için AİHM’de açtığı davayı kazanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!