Rum yönetiminden göçmenlere tapu

Güncelleme Tarihi:

Rum yönetiminden göçmenlere tapu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 20:27

Kıbrıs Rum yönetimi, Rum göçmenlerin tapu sorununa kapsamlı çözüm getirmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede, Güney Kıbrıs'taki Türk malını kullanan Rumlara arsa tahsis edilecek.

Rum haber ajansına göre, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos bugün yaptığı açıklamada, “hükümetin bu konuya kapsamlı ve imkanları dahilinde adil bir çözüm getirmek amacıyla yeni bir planı uygulamaya koyduğunu” bildirdi.
Bu plana göre, “1. Devlete ait topraklar üstünde inşa edilen konutlarda yaşayan veya göçmen yerleşim birimlerinde tahsis edilen evlerde kalan 13 bin göçmene bu konutların tapusu verilecek. 2. Kıbrıslı Türklere ait ev ve ya Kıbrıslı Türklere ait istimlak edilmemiş veya edilemeyen veya devletçe sahip olunamayan topraklar üzerinde sürekli yaşayan 8500 göçmene devlet malı arsa verilecek. 3. Kıbrıslı Türklere ait konutlarda sürekli olarak ikamet eden 5 bin göçmene arsa tahsis edilecek.” Papadopulos, açıklamasında, “bu soruna geçmişte de çözüm bulma çabaları olduğunu, ancak kapsamlı bir hal çaresi bulunamadığını” belirtti. Kıbrıs Rum kesiminde, mahkemenin, Arif Mustafa isimli Kıbrıslı Türk'e, Piskopu'daki evini geri vermesi, Rum göçmenler arasında endişeye neden olmuştu. Rum yönetiminin, bu kararı, Arif Mustafa davasının ardından aldığına dikkat çekiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!