Rum muhalefeti: Türkler 111 adım önde

Güncelleme Tarihi:

Rum muhalefeti: Türkler 111 adım önde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2006 15:02

Kıbrıs Rum kesiminde ana muhalefetteki Demokratik Seferberlik Partisi'nin (DİSİ) Başkan Yardımcısı ve eski Savunma Bakanı Sokratis Hasikos, Türk tarafının Kıbrıs sorununa ilişkin olarak Rum tarafından “111 adım önde” olduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum kesiminde ana muhalefetteki Demokratik Seferberlik Partisi'nin (DİSİ) Başkan Yardımcısı ve eski Savunma Bakanı Sokratis Hasikos, Haravgi gazetesine yaptığı açıklamada, herhangi bir inisiyatif üstlenmemesinden dolayı Rum hükümetini eleştirerek, Türk tarafının Kıbrıs sorununa ilişkin olarak Rum tarafından “111 adım önde” olduğunu kaydetti. Hasikos, “Ankara'nın önerilerinin Kıbrıs sorununun Tayvanlaşmasını hedeflediğini ve kabul edilemez olduğunu” da iddia etti.

Annan planında Rum tarafının istediği değişikliklere ilişkin olarak Ulusal Konsey'de listelenen görüşlerin, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın elinde olup olmadığına ilişkin endişelerini de dile getiren Hasikos, Rum Başkanlık Diplomatik Büro Müdürü Tasos Conis'in, eski BM Genel Sekreter Yardımcısı Kieran Prendergast'a tam olarak ne götürdüğünü bilmediklerini ve Ulusal Konsey'in bu konuda bilgilendirilmediğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!