Rum Kesimi: Ankara sorumluluklarından kaçmaya çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Rum Kesimi: Ankara sorumluluklarından kaçmaya çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 22:15

Kıbrıs Rum yönetimi liderleri, Türkiye'nin bugün açıkladığı Kıbrıs eylem planındaki önerilerin yeni düşünceler olmadığını ileri sürerek, Ankara'nın yükümlülüklerinden kaçmaya çalıştığını iddia ettiler.

Rum yönetimi lideri Tassos Papadopulos, bu akşam basına yaptığı açıklamada, Ankara'nın önerisinin, Türk tarafının Kıbrıs ve Avrupa Birliği'ne karşı yükümlülüklerinden kaçma girişimi olduğunu ileri sürerek, “İlk defa bu uzlaşmayı önermiyorlar” dedi.

Papadopulos, bu arada Ankara'nın önerisini inceleyeceğini söyledi.

Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu da Ankara'nın planının yeni bir öneride bulunmadığını savundu.
“Bu yeniden ısıtılan yemek gibi, Gül'ün 3 ay önce açıkladığı önerilerin aynısı” diyen Yakovu, “Biz tavrımızı açıkça ortaya koyduk. Liman ve havaalanları sorunu 25 ülkeyi ilgilendiriyor ve Türkiye mantıklı bir süre içinde AB'nin isteklerini yerine getirmek zorunda” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı'nda bugün düzenlediği basın toplantısında, 11 maddeden oluşan Kıbrıs eylem planını açıklayarak, Türkiye'nin yeni Kıbrıs önerilerini bildirmiş, bundan sonraki dönemde de Türkiye'nin uluslararası barış ve istikrarı etkileyecek önemli gelişmelere sahne olacağını belirtmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!