Ruhuna uygun kutlansın

Güncelleme Tarihi:

Ruhuna uygun kutlansın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 00:00

Cumhurbaşkanlığı, Çankaya Köşkü’ndeki toplantıda Cumhuriyet Bayramı dışında kalan milli bayramların kaldırılmasının söz konusu edilmediği, tersine bu milli günlerin ruhuna uygun bir şekilde, coşkuyla ve geniş katılımla kutlanması doğrultusunda görüşler dile getirildiğini açıkladı.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın Ankara dışında, stadyumlarda kutlanmamasını içeren genelgesi sonrası başlayan tartışmaya Cumhurbaşkanlığı da katıldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan basın açıklamasında, Çankaya Köşkü’ndeki toplantıda Cumhuriyet Bayramı dışında kalan milli bayramların kaldırılmasının söz konusu edilmediği, tersine bu milli günlerin ruhuna uygun bir şekilde, coşkuyla ve geniş katılımla kutlanması doğrultusunda görüşler dile getirildiği savunuldu.

Yorumlar üzerine

Açıklamada, şunlar vurgulandı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, 11 Ocak’ta Çankaya Köşkü’nde, Prof. Dr. Mustafa İsen’in başkanlığında bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıyla ilgili basın-yayın organlarında yapılan yorumlar üzerine, bazı hususların kamuoyuyla paylaşılmasında yarar görülmüştür. Milli bayramların kutlama esaslarının yeni bir bakış açısıyla gözden geçirilerek güncellenmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, görüş teatisinde bulunulduktan sonra, ilki 1 Şubat ve 2’ncisi 14 Mart tarihlerinde düzenlenecek toplantılarda, alınan kararların olgunlaştırılması yönünde mutabık kalınmıştır. Bu toplantılarla amaçlanan temel husus, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos törenlerinin daha çok ithaf edilen kitlelerce, buna karşılık 29 Ekim’in daha geniş kitlelerin katılımıyla, kapsamlı ve görkemli törenlerle kutlanmasıdır. İlk toplantıda, milli bayramların kaldırılması söz konusu edilmemiş, tersine bu milli günlerin ruhuna uygun bir şekilde, coşkuyla ve geniş katılımla kutlanması doğrultusunda görüşler dile getirilmiştir.”

Bakan tamir edecek

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç da bakanlar kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı: “Sayın Milli Eğitim Bakanımız zannediyorum en kısa zamanda yanlış anlaşılabilecek konuları tamir edecek veyahut da daha açık bir şekilde kamuoyuna yansıtacak bir açıklamayı yapacaktır. Bu bayramlar bizim övünç kaynağımızdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!