Ruhban okulu açılsın

Güncelleme Tarihi:

Ruhban  okulu  açılsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 00:00

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşleri’nden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, dün Heybeliada Ruhban Okulu’nu ziyaret etti ve “İnanç özgürlüğü açısından ABD buranın açılmasını güçlü bir şekilde destekliyor. Umarız yakın zamanda faaliyet geçmiş durumda ziyaret ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Ruhban Okulu’na faytonla gelen Gordon, Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis tarafından kapıda karşılandı. Gordon’a eşi Rachel Gordon, ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Kinler ve eşi Jan Kilner de eşlik etti. Basına kapalı görüşmenin ardından Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, üzerinde “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” yazan Atatürk büstüyle ilgili Gordon’a, “Patriğimizin söylediği gibi bu bir ironidir bugün. Madem Atatürk ilmi o kadar değerli gördü, biz bu ilmi veren bir kurumu kapalı tutuyoruz. Bu da bir ayıptır” dedi.

Yemek dağıttılar

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon ve Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone, Üsküdar’da iftar çadırında yemek dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!