Ruble düştü, borsa sakin

Güncelleme Tarihi:

Ruble düştü, borsa sakin
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2010 11:41

Moskova’da Pazartesi günü iki ayrı metro istasyonunda gerçekleşen bombalı saldırıların yarattığı endişe yatırımcıları dolara yöneltirken, Rus rublesi değer kaybetti. Borsa ise patlamalara olumsuz tepki vermedi.

Haberin Devamı

Sabahki işlemlerde, Rus rublesi, euro-dolar kur sepetine karşı 7 Rus kuruşu değer kaybederek, 34.20 seviyesine geriledi ve 10 Mart’ta görülen en düşük 34.43 seviyesinin dahi altında düştü.  

 

Rus Lanta Bank’ın işlemcilerinden Roman Pakhomenko ise, “Patlamalar yeni bir olay ve piyasaları ciddi şekilde etkileyecek” dedi.

 

Diğer yandan Rus borsasının bu patlamalardan etkilenmediği görüldü ve ilk işlemlerde yükseldi. 

 

Ruble ağırlıklı işlem yapılan MICEX endeksi, güne yüzde 0.12’lik yükselişle başlarken, çoğunlukla dolarla işlem yapılan RTS borsası yüzde 0.33 oranında değer kazandı.

 

Haberin Devamı

Büyük bir Rus bankasının işlemcilerinden biri, “Şu anda yaşanan psikolojik bir hareket. İnsanlar belirsizlik içinde olduğundan bu tepkiyi anlamak mümkün” dedi.

 

Diğer yandan ruble dolar karşısında 17 rus kuruşu değer kaybetti ve dolar/ruble paritesini 29.8’ye çekti. Ruble euro karşısındaysa 14 Rus kuruşu değer kaybetti ve euro/ruble paritesini 39.87’ye çekti.

 

Analistler, gün içinde, Rusya’daki yabancıların rubleye yaptıkları yatırımları geri çekebileceği söylerken, ülkedeki diğer ekonomik göstergelerde negatif gelişmeler yaşanmadı. Petrol fiyatları da 80 dolar seviyesini korudu.           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!