RTÜK’ten Muhteşem Yüzyıl’a uyarı

Güncelleme Tarihi:

RTÜK’ten Muhteşem Yüzyıl’a uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 00:00

RTÜK, “Muhteşem Yüzyıl” dizisine uyarı müeyyidesi uygulanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) dün yapılan haftalık toplantısında, Kanuni Sultan Süleyman’ı “şehvet ve içki” düşkünü olarak tanıttığı gerekçesiyle tepki gösterilen “Muhteşem Yüzyıl” dizisi hakkında hazırlanan uzman raporu da değerlendirildi. Toplantıda, “Tarihe mâl olmuş bir şahsiyetin mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyet gösterilmediği” gerekçesiyle yayıncı kanal Show TV’ye uyarı verilmesine karar verildi. Üst kuruldan yapılan açıklamada, aykırılığın tekrarı halinde dizinin yayınının 1-12 kez arasında durdurulacağı, diziyle ilgili olarak RTÜK’e 11 Aralık 2010’dan itibaren pek çok şikayet geldiği de belirtildi. Şikayetlerde genel olarak programın yayından kaldırılmasının talep edildiği belirtilen açıklamada, RTÜK’ün programlara yayınlanmadan önce müdahale etme veya programları yayından kaldırma yetkisi bulunmadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

RTÜK KARARINA TEPKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Bu bir dizi. Belgesel değil. Belgeselle dizi arasındaki farkı bilmeyenlerin verdikleri ceza. Niçin ceza verildi? Çünkü Arınç bu dizinin kaldırılmasını istedi.
Bir Başbakan bir heykelle neden uğraşır.Bunların hangi yeteneği var. Senaryo mu yazdılar bugüne kadar. Bunlar demokrasilerde olmaz. Bakın bütün dünyaya Napolyon’la ilgili dizi ya da film yüzlerce kez çekilmiştir.Kimse de çıkıp eleştirmez. Pek çok ülkenin tarihinde vardır.Bu bizde demokrasinin yeteri kadar gelişmediğini gösterir.

Birol Güven (Yapımcı)
Yasağa karşıyım
Prensip olarak her türlü yasağa karşıyım. Ayrıca hem Show TV yönetimini hem de “Muhteşem Yüzyıl”ın yapımcısını çok iyi tanıyorum. Halkın hassasiyeti konusunda sıkıntı yaratacak herhangi bir şey yapacaklarına inanmıyorum. Hem yapımcıya, hem yayıncıya hem de izleyiciye biraz güvenelim.

Şükrü Avşar (Yapımcı)
Fazla abartılıyor
Bence çok fazla tepki gösteriliyor. Bu tip dizi ve filmler, tarihi karakterleri birebir anlatmaz, tamamen gerçeği yansıtmaz. Bu bir kurgudur. Bana göre fazla abartılıyor.

Derviş Zaim (Yönetmen)
İfade özgürlüğünden yanayım
Diziyi henüz izlemedim ama her zaman yayın ve ifade özgürlüğünden yana olduğumu belirtmek istiyorum.    

Haberin Devamı

    

 Sultanın güzellik sırrı

Hürrem bakımı
“Muhteşem Yüzyıl”da Hürrem Sultan’ı canlandırmak için Almanya’dan Türkiye’ye gelen Meryem Uzerli, rolü için sıkı bir diyete girdi. Dizide başrol oynayacağı kesinleştikten sonra kilo problemini çözmek için Akatlar’daki Özel Sculpture Polikliniği’ne giden genç oyuncu, diyetisyen Yelda Kahvecioğlu’nun gözetiminde rejim yapmaya başladı. Polikliniğin kurucusu Güray Akar da Uzerli’ye özel bakım programı uyguladı. Çekimlerden her fırsat bulduğunda, hatta set aralarında bile polikliniğe giden Uzerli, Kavitasyon, Infrabaldan ve Endermolab adlı yöntemlerle tam 7 kilo verdi. Uzerli, formunu korumak için haftada beş gün polikliniğe gitmeye devam ediyor. Gülbahar KARAKUŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!