RTÜK, filmi izleyip karar verecek

Güncelleme Tarihi:

RTÜK, filmi izleyip karar verecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2001 01:56

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ‘Salkım Hanım’ın Taneleri' adlı filmin, ‘izlendikten sonra değerlendirme yapılmasını’ kararlaştırdı.

RTÜK‘ün şikayet hattı ‘ALO RTÜK 178'e gelen şikayetler ve bazı milletvekillerinin sözlü başvurusu üzerine, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nin uzmanları, söz konusu filmi incelemeye alarak bir rapor hazırladı. RTÜK, dün yaptığı toplantıda, İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nin filme ilişkin raporunu değerlendirdi. Bazı üyelerin raporu ‘yetersiz' bulması üzerine Üst Kurul, 5 Aralık Çarşamba günü yapacağı toplantıda filmin izlenmesinden sonra konunun değerlendirilmesini kararlaştırdı.

İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nin sözkonusu raporunda, TRT-1'de 9 Ekim'de yayınlanan filmin, ‘ALO RTÜK 178' servisine gelen şikayetler doğrultusunda değerlendirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

‘‘Söz konusu filmin, köktendinci İslami terörün dünya gündeminde ön plana çıktığı günlerde yayına girmesi, zamanlama açısından uygun mütalaa edilmemekle birlikte, filmin içeriğinde ALO RTÜK 178 hatlarına gelen şikayetler doğrultusunda, ‘müstehcenlik, Ermeni propagandası veya Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni karalama' gibi unsurlar bulunmadığı, filmin 3984 Sayılı Kanun'un ilke ve esaslarına aykırı olmadığı düşünülmüştür.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!