RP'yi biz keseriz

Güncelleme Tarihi:

RPyi biz keseriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Refah Partisi'nin önünü sadece MHP'nin kesebileceğini savunarak, ‘‘Dini bir hareketin önünü dinsiz bir hareketle kesemezsiniz. Milliyet duygusunu kaybetmeyen RP'lilerin MHP'ye yönelmesini sağlayabiliriz’’ dedi. Bahçeli'nin pazar günü yapılacak kongre öncesindeki siyasi mesajları, şu noktalarda özetleniyor:

GÜZEL İŞARETLER VAR

Genel Başkanlık nasip meselesi, nasipte varsa ve faydalı olabileceksem olsun. Ama güzel işaretler var. Kongreden sonra mahcup olmamak için kesin konuşmuyorum. Bu mütevazı anlayış siyasete hakim olmalı. Tercih farklılığını husumet olarak algılamadık. MHP'nin oy oranı yeniden yükseldi, yüzde 15'in üzerine çıktık. Anketlerde ikinci parti gözüküyoruz. Baraj sorunumuz yok.

GEÇİŞ DÖNEMİ BİTTİ

6 Temmuz'dan Pazar günü yapılacak 23 Kasım'a kadar olan süreç, geçiş dönemiydi. Partide ılımlı bir iklim oluşmasına çalıştık. Bunda başarılı da olduk. 23 Kasım'dan itibaren artık iktidara yürüme dönemi başlıyor. Bundan sonra Türkeş'in çizdiği ana ekseni ve değerleri koruyarak hedefe ulaşacağız.

YALNIZ ATATÜRK VE TÜRKEŞ

Kongre seyircili olacak. Benim posterim asılmayacak, sadece Atatürk ve Başbuğ'un posteri olacak. Genel Başkan olmamı bir avantaj olarak kullanmayacağım. Güvenliği polis sağlayacak. Görev çatışması olmasın diye parti görevlileri geri planda kalacak. Sigara içilmeyecek. Kongrenin yapılacağı Atatürk Spor Salonu'nun tabanında sadece medya mensupları olacak. Delegeler şeref tribünü bölümünde oturacak. Ancak, yanlardaki partililerden fiziki engellerle ayrılacak.

ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ

1998'de erken seçim istiyoruz. Türkiye, 21. yüzyıla hazırlıklı olmak zorunda. Cumhuriyet'in 100. yıldönümünde Türkiye'yi lider ülke yapmayı, İstanbul'un fethinin 600. yıldönümünde ise Türkiye'yi süper güç yapmayı hedefliyoruz.

MAÇLARDA MHP BAYRAĞI

Maçlarda MHP bayrağı ve bozkurt işareti gösterilmesini önledik. Ama gençlerimizde milliyetçi duygular çok yoğun olduğu için tamamen önlemek mümkün olmuyor.

ÜLKÜCÜLERE ÇAĞRI

Ülkücülerin hiçbir şart altında, hiçbir olaya karışmasından yana değiliz. Olaylarla bir yere varmak mümkün değil.

VİTRİN DEĞİŞECEK

MHP'nin kongreden sonra vitrini değişecek. MHP, ilim adamları, bürokrasi ve teşkilattan gelenlerin sacayağı üzerinde yükselecek. MHP, bir çiçek bahçesine dönecek. Bu bahçede sadece gül değil, menekşe, nergis de olacak.

YA EVLİLİK

MHP Lideri Bahçeli, bir gazetede evlilik hazırlığı içinde olduğu yönündeki haberi sorunca, gülerek, ‘‘Haberim yok’’ yanıtını verdi.

Bahçeli ve kurmayları

Bahçeli, yakın çalışma arkadaşları Prof. Enis Öksüz, Koray Aydın ve Prof. Tunca Toskay ile birlikte Hürriyet Ankara Bürosu'nu ziyaret etti. Bahçeli, Ankara Temsilcisi Sedat Ergin ile Faruk Bildirici ve Süleyman Demirkan'a görüşlerini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!