RP'lilerden tepkiler Sakalımızı tıraş ettiler...

Güncelleme Tarihi:

RPlilerden tepkiler Sakalımızı tıraş ettiler...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi'nin RP'yi kapatması değişik tepkilere yol açtı. Bunlardan bazıları şöyle:

Tayyip Erdoğan (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı-RP)

Böyle bir kararı beklemiyordum. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevime aynı şekilde, aynı heyecanla, aynı aşkla devam edeceğim. Erdoğan, Erbakan'ın siyaset yasağına ve bundan sonraki stratejiye ilişkin gazetecilerin soruları üzerine şöyle dedi: Siyaset yasağını Anayasa Mahkemesi açıkladı. Ben şahsımla ilgili stratejiyi belirleyebilirim. Belediye başkanlığımla ilgili stratejimi de devamlı açıklıyorum.

Mustafa Kamalak (RP Milletvekili)

Ben bu kararı Anayasa'ya aykırı buluyorum. Çünkü Anayasa'nın 15 ve 38'inci maddelerine göre, suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar masumdur. Merhum Menderes'in yargılanıp mahkûm edilmesi ne kadar hukuka uygunsa, bu karar da o kadar hukuka uygundur. Bir siyasi partinin kapatılması idam demektir.

Ali Türkmen (RP'nin Kurucu Genel Başkanı)

Kamuoyunun beklediği karardı ve şok etkisi yaratmadı. Sonun başlangıcı, yaklaşık 2.5 yıl önce yapılan Kocaeli mitingi oldu. Burada Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik'in yaptığı konuşmaya, partide ikinci adam durumunda olan Şevket Kazan'ın hiçbir tepki göstermemesi, bana göre kapatmanın ilk ayağı oldu. Daha sonra da hatalar birbirini izledi.

Abdülkadir Öncel (RP Milletvekili)

Bunun adı hukuk cinayetidir, güdümlü adalettir. Demokrasi dışındaki güçlerin baskısıyla verilen bir karardır. Dünyaya rezil olduk. Yassıada kararları gibi adalet tarihimize yüzkarası olarak geçecektir.

Mehmet Elkatmış (RP Milletvekili)

Mahkeme kararları inanç ve düşüncelerimizi silemez. Milletvekilliği bizim için bir hiçtir. Biz yola aynen devam ederiz.

Memduh Büyükkılıç (RP Milletvekili)

Yeni bir parti kurar yolumuza kaldığımız yerden devam ederiz.

Mehmet Büker (RP Manisa İl Başkanı)

Bizim sadece sakalımızı tıraş ettiler. Tıraş edilen sakal daha gür gelir. Yarın yeni bir oluşumla kaldığımız yerden aziz milletimize ve Türk demokrasisine hizmet etmeye devam edeceğiz.

Şaban Bayrak (RP Kayseri İl Başkanı)

Partiler bir araçtır. Bizim aracın lastiği patladı. Bundan böyle, daha son model bir araçla hedefe ulaşmaya çalışacağız.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!