RP'li Ersoy: Tarihi fırsatı kaçırdık

Güncelleme Tarihi:

RPli Ersoy: Tarihi fırsatı kaçırdık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'nin seçim propogandasının lokomotifini oluşturan Adil Düzen teorisinin yazarlarından, Çorum Belediye Başkanı RP'li Prof. Arif Ersoy, parti yönetimini sert dille eleştirdi. Prof. Ersoy, ‘‘RP üst yönetimi, tüzük ve program tartışılmalı. Programda laiklik, demokrasi ve hukukun üstünlüğü yeniden gözden geçirmediği takdirde, ne ben, ne de benim gibi düşünen insanların bu partide elbetteki yeri olmaz'' dedi.

Susurluk skandalının arkasından, halkın ‘‘Sürekli aydınlık için 1 dakika karanlık'' eylemine destek verdiğini hatırlatan Ersoy, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'ı sert bir dille suçladı. Ersoy, Kazan'ın tavrının toplumda infial yarattığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

‘‘RP'nin önüne tarihi bir fırsat çıkmıştı. Milyonlarca insan sokaklara dökülüp, devleti ve demokrasiyi tehdit eden çetelerden hesap sorulmasını istemişti. Ama, Kazan'ın, çıkıp bu eylemle dalga geçercesine 'Mum söndü oynuyorlar' demesinin affedilir bir yanı yok. Bu tarihi yanılgının hesabını herkes vermeli.''

RP'nin kendisini yenileyemediğini, bu duruma tepkisiz kalmalarının beklenemeyeceğini söyleyen Arif Ersoy, ‘‘Üst yönetimle defalarca konuştuk. Parti kendi programına sahip çıkmadı. Demokratikleşmede RP de diğer partiler gibi sınıfta kaldı'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!