RP için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

RP için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Refah Partisi'nin kapatılma davasını görüşmeye başlayan Anayasa Mahkemesi üyeleri 2,5 saat süren toplantıda, ‘kapatma’ istemli 470 sayfalık raporun 40 sayfasını okudu. Başkan Özden, gazetecilere raporun okunmasının dört gün alabileceğini belirterek, ‘‘Cuma'dan önce buraya hiç uğramayın, yorulmayın’’ dedi.

Anayasa Mahkemesi, RP'nin ve Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın siyasi kaderini çizecek olan kapatma davasında dün raporu okumaya başladı. 2,5 saat süren dünkü toplantıda, ‘kapatma’ istemli 470 sayfalık raporun 40 sayfası okunarak görüşülmesine başlandı.

Mahkeme kaynakları, Cuma günü mahkemenin dinleme veya bazı delillerin araştırılması için ara karar verebileceğini belirttiler. Bu durumda dava uzayacak. Ara kararın, iddianame ve savunmalarda adı geçen, 28 Şubat tarihli MGK'da Erbakan'ın, ‘RP’ye oy vermezsen, patates dinindensin' sözlerini gündeme getiren emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya gibi kişilerin, ‘bilgisine başvurulmak’ üzere çağrılması ve deliller arasında yeralan Erbakan'ın ise ‘montaj’ olduğunu iddia ettiği Kanal 7 konuşmasının ve öteki delillerin araştırılması yönünde olabileceği bildiriliyor.

Ara karar verilmemesi halinde ise, heyet karar için tartışmaya geçecek. Tartışmaların da bir hafta sürebileceği belirtiliyor. Bu durumda, 1997'nin son günleri RP için karar günleri olacak. RP kararı da Özden'in 31 Aralık'taki emekliliğinden önce verdiği jübile kararı niteliği taşıyacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, davanın ne zaman sonuçlanacağına ilişkin olarak gazetecilerin soru yağmuru üzerine, ‘‘Raporun okunması tamamlanmadan, tartışmaya geçilmeden hiçbir şey belli olmaz’’ dedi.

CUMA'DAN ÖNCE UĞRAMAYIN

Özden, gazetecilere raporun okunmasının dört gün alabileceğini belirterek, ‘‘Cuma'dan önce buraya hiç uğramayın, yorulmayın’’ dedi. Özden, ‘‘Kararın Ocak ayına yetişmesi mümkün mü?’’ sorusu üzerine ise, ‘‘Bunu önceden kestirmek olanaksız. Ne kadar tartışılacak, ne konuşulacak, ne karar alınacak bilmek olanaksız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!