Rottweiler dehşeti Pitbull'u solladı

Güncelleme Tarihi:

Rottweiler dehşeti Pitbullu solladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de yapılan bir araştırma Rottweiler cinsi köpek saldırılarının Pitbull cinsinden fazla olduğunu ortaya çıkardı. Amerika Veterinerler Birliği'nin yaptığı araştırmada, 1991 ve 1998 yılları arasında 21 ölümcül Pitbull vakasına rastlanırken, aynı yıllar içerisinde 33 kişinin Rottweiler saldırısına uğradığı kaydedildi. Ayrıca 1997 ve 1998 yıllarında 19'u çocuk 27 kişinin köpek saldırılarından öldüğü de belirtildi.

İlk olarak Almanya'da yetiştirilen Rottweiler'lar 90'lı yıllarda hayvanseverler arasında popülerlik kazanmaya başladı. Araştırmacılar, son yıllarda artan şiddet olaylarından dolayı insanların kendilerini korumak için daha büyük köpek cinslerini tercih ettiklerini belirtti.

Amerika Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Randall Lockwood araştırmayı şöyle değerlendirdi: ‘‘Sorun Pitbull veya Rottweiler sorunu değildir, sorun köpeklerini yanlış eğiten hayvan sahipleridir. Birçok insan köpeğini nasıl eğiteceğini bilmiyor. Ayrıca ebeveynler de çocuklarına tanımadıkları köpek cinslerinden uzak kalmaları gerektiğini öğretmiyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!