Romandaki tecavüzcü Hamidiye Alayları'ndan

Güncelleme Tarihi:

Romandaki tecavüzcü Hamidiye Alaylarından
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2001 01:56

MHP'li Ahmet Çakar'ın Salkım Hanım'ın Taneleri'ne yönelik eleştirileri üzerine basın toplantısı yapan Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, ‘‘Romandaki paşa, Hamidiye Alayları'ndan bir Osmanlı Paşası'dır’’ dedi.

Karakoyunlu, Türk subayına hakaretin söz konusu olmadığını, Çakar'ın bilgisiz ve cehalet içinde bulunduğunu belirterek, ‘‘Hamidiye Alayları paşalarıyla ilgili bilgisi yoksa, onu bilgilendirebilirim’’ diye konuştu.

Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ile MHP'li İdare Amiri Ahmet Çakar, arasındaki gerginlik dün söz düellosuna dönüştü. Karakoyunlu, dünkü basın toplantısında, Çakar'ın, ‘Salkım Hanım’ın Taneleri' filmine yönelik eleştirilerinin, ‘‘bilgisizlik ve cehaletten' kaynaklandığını söyledi. Çakar'dan bahsederken saygı ifadesi olarak kullanılan ‘Sayın' yerine, ‘‘Bay Ahmet Çakar’’ diyen Karakoyunlu, romanda Türk subayına hakaretin sözkonusu olmadığını, sözkonusu paşanın bir Osmanlı Paşası olduğunu söyledi.

Karakoyunlu, şöyle konuştu:

ÖDÜL ALAN ESER Roman 1989'da yazıldı. En önemli edebiyat ödüllerinden biri olan Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı. Eser, film haline getirildi. Bu eser, Antalya Film Festivali'nde ilk kez 6 ödül birden kazanan film oldu. Film ve roman, kamuoyunda takdir topladı.

ROMANI OKUMAMIŞ

Çakar
, romanı okumamış. Muhtemelen filmi de seyretmemiş. Eline tutuşturulan bir metni okumakla yetinmiş. Bunu okurken de hakarete varan sözler söyledi. İddialı insanları severim. Çünkü ben de iddialı bir insanım. Ancak iddia adı altında cehalet teşhir edilmesine müsaade edilemez. Romandaki paşa, bir Osmanlı Paşası'dır. Çakar'ın iddia ettiği gibi Türk subayına hakaret sözkonusu değildir. Buradaki kişi, Hamidiye Alayları'ndan bir paşadır. Hamidiye Alayları paşaları ile ilgili bilgisi yoksa, onu ayrıca bir basın toplantısı ile bilgilendirebilirim.

GEÇMİŞİMİZ BELLİ

Şerefli Türk subayına hakaret edildiği iddiası kesinlikle sözkonusu değildir. İkimizin de geçmişi ortadadır. Şerefli Türk ordusuna hakaret edilmediğini en iyi bilenler de, yine şerefli ordu mensuplarıdır.

İHANET İSPATLANMALI

Vatana ihanet edildiğine ilişkin iddiasını iade ediyorum. Vatana ihanet suçlaması, ispatlanması gereken bir olaydır. Bir meydan konuşması yapar gibi insanları suçlayamazsınız. Romanımı okumadığını, ancak şimdi okuyacağını söylüyor. Ben okuyacağını sanmıyorum. Okusa da anlayacağından emin değilim. Ermeni lobisine destek olunduğu iddialarına yanıt vermem. Çünkü seviyeli bir adamım, herkesi muhatap almam.

Paşa, gelinine tecavüz ediyor

Salkım Hanım'ın Taneleri filminde, Nora rolünü Hülya Avşar oynadı. Filmde kayınpederi olan paşa tarafından tecavüze uğrayan Nora, akli dengesini yitiriyor. Bir süre evinde bakım altında tutuluyor. Ancak daha sonra bir bakımevine gönderiliyor. Bakımevinde de aile bireyleri tarafından zaman zaman ziyaret ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!