Roma’da tarih ve foto safari

Güncelleme Tarihi:

Roma’da tarih ve foto safari
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 00:00

Arkadaşlarım Ceyda ve Erkan, hadi Roma’ya gidiyoruz dediklerinde 19 Mayıs tatiline 2 haftadan az bir süre vardı. Birikmiş millerle zar zor uçak bileti bulup, apar topar otel rezervasyonumuzu da hallettik. Üç günlük kısa ve spontane Roma tatilimizde, tadı damağımızda kalarak tavsiye edeceğimiz birkaç yeri, yine GoogleEarth üzerinde vererek aktaracağım.

Zaten yolculuğumuz öncesinde baş başa vererek yaptığımız da buydu. Tavsiye edilen ve kendi bulduğumuz yerleri, GoogleEarth üzerinde işaretlemek ve ver elini Roma demek! Benim için daha heyecan verici bir nokta da, test etmem için gönderilen, Canon’un son harikası EOS 450D’nin bana eşlik edecek olmasıydı. İşte gezimizden notlar:

1- Ara sokaklarda oradan oraya heyecanla koştururken, soluksuz kaldığınızda buz gibi ve kocaman bir portakal suyu içerek serinlemek, karşınızdaki Trastevere meydanlarından birinde, gelip geçenleri tembelce seyretmek istemez misiniz? Listesindeki birbirinden değişik seçeneklerle "Caffe Delle Arance" sizi bekliyor.

Adres: Piazza Santa Maria in Trastevere 2, 00153

2- Bütün günün tatlı yorgunluğunu, akşam yiyeceğiniz gurme kıvamındaki yemeklerle şereflendirmek gerektiğinde, "Antico Arco" tereddüt etmememiz gereken bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Hem ambiyansı hem de birbirinden leziz yemekleri ve şaraplarıyla, bizi kalbimizden vurdu.

Adres: Piazzale Aurelio, 7 (Gianicolo)

3- Öğle ya da akşamları, farklı restoran imkanlarıyla "Gusto", eski Roma’da size modern tadları zevkle sunan bir seçenek. Biz içlerinden "Gusto Osteria"yı seçtik. Yanılmamışız!

Adres: Via della Frezza, 16-via della Corea, 2-00100

4- Roma’ya gelip dondurma yemeden dönmek mümkün mü? Pantheon civarında gezerken aklınızda bulunsun. "Giolitti" başınızı döndürecek tatları ve kalabalığıyla sizi bekliyor.

Adres: Via Uffici del Vicario, 40-00186

EOS 450D’nİn öne çIkan özellİklerİ

Roma gezisinde çektiğim tüm kareleri Canon’un efsane serisinin son üyesi EOS 450D ile görüntüledim. İşte EOS 450D’nin kısaca öne çıkan özellikleri:

- 12.2 megapiksel CMOS sensör

- Canon EOS entegre temizlik sistemi

- Saniyede 3.5 kare fotoğraf çekimi

- SD hafıza kartı yeniliği

- Yeni güçlü bataryası (farklı şarj kullanıyor)

- Liveview (canlı ön izleme) yeniliğiyle 7.6 cm’lik (3 inç) LCD ekran

- Yeni menü sistemi

- 9 noktalı geniş alan AF sistemi

- Kompakt, hafif ve daha ergonomik gövde

- EFS 18-55 mm görüntü sabitleme özellikli objektif.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!