Roger 8 gün kaçabildi

Güncelleme Tarihi:

Roger 8 gün kaçabildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sanal alem geçtiğimiz günlerde heyecanlı bir yarışmaya sahne oldu. ‘www.realityrun.com’ adresinde düzenlenen yarışma çerçevesinde Roger isimli bir yarışmacı, Berlin'de halkın arasına karıştı. Binlerce kişi 10 bin dolarlık ödülü alabilmek için Roger'ın peşine düştü. 8 gün boyunca avcılardan kaçmayı başaran Roger, gazeteci Jelena Nikdic'e yakalandı.

ARNOLD Schwarzenegger'in boşrolünü oynadığı ‘Running Man’ filminden esinlenerek İnternet'te bir yarışması düzenlendi. Roger isimli bir yarışmacı, Berlin'de halkın arasına karıştı. Binlerce kişi 10 bin dolarlık ödülü alabilmek için internette fotoğrafları yayınlanan Roger'ın peşine düştü. Sonuçta ödül Bild Gazetesi muhabiri Jelena Nikdic'in oldu.

Yarışma, ‘www.realityrun.com’ adresinde düzenlendi. Önce Hollandalı bir spor öğretmeni olan Roger'ın resimleri yayınlandı. Roger, 24 gün boyunca kimseye yakalanmadan yarışmayı tamamlarsa 10 bin dolar kazanacaktı. Kendisine 2500 dolar verilen Roger'a her gün yerine getirmesi gereken bazı görevler verildi. Eski bir paraşütçü olan Jack Black da (28) milyonlarca kişinin yaşadığı Berlin'de Roger'ı yakalamak için peşine düştü.

BASIN YAKALAR

İnternette ise Roger'ın ve Jack'in en son nerelerde göründüğüne dair fotoğrafları yayınlanmaya başladı. Milyonlarca kişi internete bağlanarak bu avı izlemeye koyuldu. Ayrıca bir telefon numarası verildi. Bu numarayı arayan kişiler, üzerinde mikrofon bulunan Roger'ın konuşmalarını dinleme fırsatı buldular.

İsteyenler bu yarışmaya katılarak, Jack Black'e Roger'ın nerede olduğuna dair tüyo verdi. Çünkü Roger'ın yakalanmasını sağlayacak kişi 10 bin dolar ödülün sahibi olacaktı. Yarışma rating rekoru kırdı. Büyük avın başladığı gün yarışma sitesini yaklaşık 1.4 milyon kişi ziyaret etti. Site yarışma boyunca ortalama 900 bin kişi çekti.

Ancak Roger, yarışmanın 8'inci gününde Bild Gazetesi'nin Hollandalı muhabiri Jelena Nikdic'e yakalandı. Roger, Potsdamer Meydanı'ndaki devlet kütüphanesinde günlük kitapları sayarak günlük vazifelerinden birini yerine getirirken Nikdic tarafından farkedildi. Nikdic, ‘Sen kaçaksın. Sen Roger’sın' diyerek kaçağı teşhis etti. Böylece 25 yaşındaki gazeteci ödülün sahibi oldu.

Amsterdam'da yaşayan bir spor öğretmeni olduğunu belirten Roger, heteroseksüel olduğunu ve Yunanistan'da çıplak güneşlendiği için bir zamanlar hapse atıldığını belirtti.

ExtraMile Şirketi tarafından düzenlenen yarışma, Viyana, Amsterdam ve San Francisco gibi kentlerde devam edecek. Bir sonraki yarışmanın Ekim ayında yapılması bekleniyor. Yarışmanın düzenleneceği kent Eylül’de belli olacak. Final ise gelecek yıl New York'ta yapılacak. Önceki yarışmaları kazanan yarışmacılar New York'ta kaçacak, internet avcıları da yakalayacak. Büyük ödül ise 100 bin dolar olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!