Robot resminden katil zanlısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Robot resminden katil zanlısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2006 12:28

İzmir Çeşme Otoyolu Uzundere Kavşağı'nda, otomobilinde tabancayla vurularak öldürülen Mehmet Kula'nın katil zanlısı olduğu ileri sürülen bir kişi yakalandı. Polis, kimliğinin açıklamadığı zanlıyı çizilen robot resminden yola çıkılarak yakalandığını belirtti.

Haberin Devamı

Geçen hafta perşembe akşamı saat 20.00 sıralarında, İzmir Çeşme Otoyolu Uzundere Kavşağı yakınlarında meydana gelen olayda, çantacı olarak tabir edilen ve kuyumculara toptan altın satışı yaparak hurda altınları toplayan 44 yaşındaki Mehmet Kula, otomobilinde öldürülmüş olarak bulunmuştu. Polis, göğsüne ve sırtına isabet eden 3 kurşunla öldürüldüğü belirlenen Kula'ya ait 35 EET 62 plakalı otomobilindeki araştırmaları sırasında bagaj bölümünde 3 torba içerisinde piyasa değeri 247 bin 571 YTL olan 12 kilogram ağırlığında ziynet, ceplerinde ise 900 Euro, 371 ABD doları ile bin 100 YTL bulmuştu.

GÖRGÜ TANIĞI

Cinayetin ardından araştırma başlatan polis ekipleri, olay sırasında çevrede bulundukları belirlenen kişilerin ifadelerine başvurdu. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalarını yönlendiren ekipler, fazla kişiyle samimi olduğu anlaşılan ancak aracına almayan Mehmut Kula'nın aile çevresiyle, iş çevresini de mercek altına aldı.
Yakınlarının ifadelerine göre kimseyle önemli bir sorunu ve borcu bulunmayan Mehmet Kula'nın öldürülmesi olayında ortaya çıkan sürpriz tanık, katilin robot resminin çizilmesini sağladı. Olay yerinden otomobiliyle geçtiği sırada katilleri kaçarken gören Ç.G.'nin verdiği bilgilerle katillerden birisinin robot resmi çizildi. Diğer kişiyi arkadan gördüğü için eşkali hakkında bilgisi olmadığını söyleyen Ç.G.'nin anlattıklarına katil zanlılarının birisinin gözlük kullandığı, 25-30 yaşlarında, 1.65-1.70 boylarında, 65-70 kilo ağırlığında kumral olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

ZANLININ PEŞİNE DÜŞÜLDÜ

Robot resmin çizilmesinin ardından Mehmet Kula'nın yakınlarını emniyet binasına çağıran polis, resimdeki kişiyi tanıyıp tanımadıklarını araştırdı. Polis, kuyumcunun yakın çevresinden birisi tarafından öldürüldüğü ihtimali üzerinde durmaya başladı. Robot resminden yola çıkan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Kula'nın işyerinin yakınında bulunan kişileri de mercek altına aldı. Kula'nın en son cep telefonuyla konuştuğu kişileri de araştırmaya başlayan polis, çizilen robot resmine benzeyen bir kişiyi şüpheli olarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusu yapılan kişinin cinayeti işlediğini itiraf ettiği belirtildi. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'nın talimatı nedeniyle ismi açıklanmayan kişinin yarın adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!