Robbie ABD uğruna Frank Sinatra oldu

Güncelleme Tarihi:

Robbie ABD uğruna Frank Sinatra oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2001 02:02

Pop müziğin prensi Robbie Williams bir rüyasını daha gerçekleştirdi. Yıllardır bir ‘‘swing’’ albümü yapmak, en sevdiği klasikleri büyük bir orkestra ve müzisyen/oyuncu dostlarıyla yorumlamak isteyen Robbie Williams nihayet muradına erdi.

‘‘Swing When You're Winning’’ isimli albüm için Frank Sinatra pozlarına bürünen Williams'ın albümü Aralık başında Türkiye'de de yayınlanacak. Bu albümün çıkışı dolayısıyla Adrian Deevoy, Sunday Times’da bir yazı yazdı, Hamish Brown da Sinatra pozunda resimlerini çekti.

İngiltere'nin en sevilen isimlerinden biri olan, sürekli ‘‘Yılın En Seksi Adamı’’ ya da ‘‘İngiltere'nin En Başarılı Showman’’i gibi ünvanlara layık görülen Robbie Williams İngiltere'dekine benzer bir başarıyı Amerika'da da tekrarlamak istiyor. Malum Frank Sinatra'nın da söylediği gibi ‘‘New York'ta başaran her yerde başarır.’’

Robbie Williams Amerikalılar'ın da kalbini fethetmek için son albümü ‘‘Swing When You're Winning’’de swing şarkıları söylemeyi denedi. Williams İngiltere listelerinde şimdiden bir numara olan bu albüm için 700 binden fazla hayranına ulaştığı stadyum konserlerinin ardından çalışmalarına hiç ara vermeden Los Angeles'a gitti.

Küçük yaştan beri bu müziği sevdiğini söyleyen genç yıldız albümünü, Frank Sinatra'nın bir zamanlar çalıştığı efsane Capitol Stüdyoları'nda kaydetti. Yeni albümde sadece Frank Sinatra şarkıları yok; Sammy Davis Jr. ve Dean Martin şarkılarından bazılarına da el atmış Robbie. 'The Lady Is A Tramp', 'Did You Evah?', 'That's Life' albümdeki Sinatra klasikleri. 'Ain't That A Kick In The Head', 'They Can't Take That Away From Me' ve 'La Mer' gibi pop-caz standartlarının yanında 'Mack The Knife'ın yorumları bulunuyor albümde.

NICOLE KLASINI KONUŞTURDU

Robbie'nin bu albümde çalıştığı isimler ise yeryüzündeki en iyi swing müzisyenleri olarak nitelendiriliyor. Count Basie Orkestrası'nın davulcusu Harold Jones, trompet virtüozü Chuck Findley, tenör saksafon ustası Pete Christlieb ve Steve Sidwell öncülüğündeki 18 kişilik bir orkestra Robbie'ye eşlik ediyor. Sinatra'ya 'One For My Baby'de eşlik eden usta piyanist Bill Miller ise aynı şarkıyı bir kez de Robbie için çalıyor. 84 yaşında ve kısmen sağır olsa da.

Bu arada albümün ortaya çıkış öyküsü de epey ilginç. ‘‘Bridget Jones'un Günlüğü’’ filmi için Frank Sinatra'nın ‘‘Have You Met Miss Jones’’ şarkısını seslendiren Robbie Williams'in Sinatra takıntısı o zaman başlamış. Gerisini biliyorsunuz zaten.

Albümün en büyük sürprizi ünlü isimlerle yapılan düetler. İsmi şu ana kadar açıklananlar arasında Saturday Night Live yıldızı John Lovitz, Robbie'nin yakın arkadaşı ünlü aktris Jane Horrocks ve tabi ki ünlü oyuncu Nicole Kidman yer alıyor. Albümün en büyük bombasıysa, takdir edersiniz ki Williams'ın Nicole Kidman ile yaptığı düet. 'Something Stupid' şarkısında Williams'a eşlik eden Kidman'ın şarkıcılık yeteneği ve güzel sesi bu yılın en çok sükse yapan filmlerinde ‘‘Kırmızı Değirmen’’ ile keşfedilmişti. İkilinin 'Something Stupid' şarkısı için çekilen video içerdiği hayli cüretkar sevişme sahneleri yüzünden epey gürültü kopardı.

'Nicole'ün harika bir sesi var. Onu Moulin Rouge filminde duydum ve böyle bir projede yer almak isteyip istemeyeceğini sordum. Sonuçta kendisi büyük bir Hollywood yıldızı ama bana 'evet' dedi. Çok sevindim ve heyecanlandım' diyen Robbie'ye karşılık Nicole Kidman, 'Robbie ile çalışmak çok eğlenceli. Beni çok rahatlattı ve güldürdü. Şimdi cidden onunki gibi bir dövme yaptırmak istiyorum. Bu arada Robbie çok iyi bir yorumcu. 'Mr Bojangles' versiyonu beni ağlattı' diyor.

ALBÜM KAPAĞI USTA İŞİ

‘‘Swing When You're Winning’’ albümünün kitapçığını daha önce Beatles'ın 'Sergeant Pepper' ve Paul Weller'ın 'Stanley Road' albüm kapaklarına imza atan İngiliz sanatçı Peter Blake tasarladı. Robbie, yeni albümündeki parçaları, ünlü dostları eşliğinde ilk olarak Royal Festival Hall'de seslendirecek. 'One Night With Robbie Williams' isimli bu gecenin kayıtları daha sonra BBC One tarafından yayımlanacak. Daha fazla Robbie için: www.robbiewilliams.com


POP PRENSİ ROBBIE, NICOLE'E AŞIK MI?


Gelelim işin magazin boyutuna. Zaten Robbie'nin olduğu yerden magazin gazetecisi, dedikodu, hatta hafif dozda rezalet eksik olmuyor. Kısa bir süre önce uyuşturucu ve alkol alışkanlığından kurtulmak için tedavi gören Williams ‘‘Benim hakkımda pek çok şey duyabilirsiniz, Sahra çölünde kayak yaptığımı ya da ne bileyim cinsiyet değiştirme ameliyatı olduğumu filan’’ diyor.

Gerçi hayranları biraz bozulacak ama 27 yaşındaki Robbie Williams'ın 34 yaşındaki Nicole Kidman ile çıktığı dedikodusu doğru. Her ne kadar Robbie Nicole'ün her şeyine bayıldığını sık sık dile getirse, hatta onun için ‘‘My Favourite Australian’’ adlı bir şarkı yazsa da ‘‘Şimdilik sadece iki arkadaş gibi buluşuyorlar.’’

Kısacası ünlü aktör Rupert Everett'in ‘‘Show dünyasındaki en paranoyak adam’’ diye nitelendirdiği eskilerin Take That üyesi şimdilerin stil sahibi şarkıcısı Robbie Williams'ın keyfi fazlasıyla yerinde. Bakalım Amerikalı dinleyiciler onu Nicole Kidman gibi bağırlarına basacaklar mı?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!