Rize'nin suyunda norovirüs bulundu

Güncelleme Tarihi:

Rizenin suyunda norovirüs bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2009 14:39

Rize İl Sağlık Müdürü Hakan Diren, merkezde bulunan 3 mahalleye içme suyu verilen şebekede Norovirüs tespit edilmesi nedeniyle 3 hafta alarm durumunda olacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Diren, kent merkezindeki Gülbahar, Portakallık ve İslampaşa mahallelerinde bulantı, kusma ve ishal şikayetlerinin artması sonucu yaptıkları incelemede, bu şikayetlerin artmasındaki etkenin Norovirüs olduğunun tespit edildiğini anımsattı.


Söz konusu üç mahalleye, Rize Belediyesine ait Hamzabey Mahallesi'ndeki su deposundan su sağlandığını ifade eden Diren, şunları söyledi:
“Belediye yetkilileri en kısa sürede bu su deposunu devre dışı bırakarak, hattın temizlenmesinin ardından Andon İçme Suyu Tesislerinden mahallelere su vermeye başladı. Ancak minimum da olsa bir kirlilik riski olduğunu düşünüyoruz. Bu virüsün kirece karşı da dayanıklı olması nedeniyle vatandaşlarımızın en azından üç haftaya kadar pet şişelerde satılan suyu veya şehir içme suyunu çok iyi kaynattıktan sonra kullanmalarını istiyoruz.”

Haberin Devamı


Konu hakkında bölge okul müdürlerini ve mahalle muhtarlarını bilgilendirdiklerini belirten Diren, şöyle devam etti:
“Kent merkezindeki 3 mahalleye içme suyu verilen şebekede Norovirüs tespit edilmesi nedeniyle 3 hafta alarm durumunda olacağız. Norovirüsün intibak süresinin 1-3 hafta arasında olması nedeniyle bu süre içerisinde çalışmalarımız daha sıklıkla olacak. Sağlık kuruluşları ile sürekli görüş alışverişi içindeyiz. Vakaların psikolojik olarak artacağını tahmin ediyoruz. Mahalle halkına ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Vatandaşlara ve öğrencilere el ilanı dağıtarak uyarılarda bulunuyoruz.”


Hakan Diren, bölgede gıda üretimi yapan iş yeri sayısının az olmasının kendileri açısından avantaj olduğunu kaydetti.
Bu arada, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan üç ayrı ekip, okullarda ve mahallelerde bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Sağlık İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Norovirüsten korunma yollarını anlatan 7 maddelik el ilanları, vatandaş ve öğrencilere dağıtılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!