Rizeli müteahit çözümü buldu

Güncelleme Tarihi:

Rizeli müteahit çözümü buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 17:31

RİZE’de bir yamaca inşa edilen ancak giriş yolu olmadığı için 8 katlı ve 164 basamaklı merdivenle ulaşılabilen 8 katlı binanın müteahhiti Yakup Güngör, o binanın altında bir başka binanın inşasına başladı. Kayaları kırarak yol seviyesine indiren ve diğer binanın giriş katına kadar yükselecek olan 6 katlı yeni bir bina inşasına başlayan Güngör, “Bina bitince üstteki binanın korkutucu görüntüsü de ortadan kalkacak” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE O İLGİNÇ BİNA

Müteahhit Yakup Güngör, Piriçelebi Mahallesi’nde benzeri pek görülmeyen bir uygulamaya imza attı. 8 katlı bina inşa eden Güngör, çevredeki arazi sahipleriyle anlaşamayınca apartmana yol getiremedi. Çareyi ise, binanın arka tarafında 8 katlı ve 164 basamaklı bir merdiven inşa etmekte buldu. Ancak, binaya ulaşmak için 8 kat merdiven tırmanmak zorunda kalan apartman sakinlerinin, asansörü bulunmayan binada oturdukları kata da yine merdivenle çıkmaktan başka çaresinin olmaması, müteahhit Güngör ve inşa ettiği apartmanda evleri bulunanları medyada ilgi odağı haline getirdi.

150 BİN LİRA HARCADI

Haberin Devamı

Müteahhit Yakup Güngör, şimdi de aynı yerde yeni bir binanın yapımına başladı. 8 katlı binanın altındaki kayalık alanı uzun çalışmalar sonrasında kırdırarak yol seviyesine kadar indiren Güngör, 6 katlı ve 20 daireli yeni bir bina inşa ediyor. Bir yıl sonra tamamlanacak binanan en üst katı, yukarısındaki 8 katlı binanın ilk katına ulaşacak. Kaya zemini kırabilmek için 8 ay uğraştığını ve 150 bin lira harcadığını anlatan Güngör, “Bina inşaatı bitince üstteki binanın korkutucu görüntüsü de ortadan kalkacak. Ayrıca yeni yapı arkadaki binayı da daha sağlam hale getirecek” dedi.

İNİP ÇIKTIKÇA ALIŞILIYOR

Bu arada, 8 katlı olan ve 8 katlı 164 basamaklı merdivenle çıkılabilen apartmanda oturanlar artık alıştıklarını söyledi. 7'nci katta oturan Halim Hacıabdullahoğlu, ilk bakıldığında binanın korkunç bir görüntüsü olduğunu ancak inip çıktıkça binaya alışıldığını belirterek, “Bana artık normal geliyor. Yeni bina yapılınca bu binanın korkunç görüntüsünü biraz giderecek. İlk görenlere hem ilginç hem de korkunç geliyor ama, birkaç kez inip çıktınız mı rahatlıyorsunuz, alışıyorsunuz” dedi. 1'inci katta oturan Resul Birinci ise, “Herkes gelip bakıyor ve ürküyor ama korkacak bir şey yok. Yeni bina yapılınca o zaman o görüntü değişir. Şu anda binaya inip çıkarken fazla zorlanmıyoruz. Ama yaş ilerledikçe zorlanacağız. Asansör yapılması lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!