Rize'de şiddetli yağış alarmı

Güncelleme Tarihi:

Rizede şiddetli yağış alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 12:37

Rize’de gece boyu etkili olan ve aralıklarla süren şiddetli yağış, ekipleri alarma geçirdi. Kent merkezinde bazı dereler taşarken, ekipler olası su baskınlarını önlemek için bu sabah saatlerinde iş makineleri ile çalışma başlattı. Bazı dere yataklarına olası taşkınlara ani müdahale için iş makineleri yönlendirildi.

Haberin Devamı

Rize’de gece yarısından itibaren etkili olan şiddetli yağış ardından Çamlıbel Mahallesi’nde üzeri kapalı bulunan Dalyan Deresi'nin su seviyesi yükseldi. 24 Eylül tarihindeki selde taşarak kent merkezini sular altında bırakan derenin yeniden su baskınlarına yol açmaması için Rize Belediyesi ekipleri 2 ayrı noktadan dereye müdahale etti. Bazı bölümleri daha önce açılan derede iş makineleri ağaç ve balçıkları temizleme çalışması başlattı. Reşadiye Mahallesi’ndeki Değirmendere’de de su düzeyi yükselince bazı kişiler dere yatağındaki evlerini boşalttı. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerinin oluştuğu kent merkezinde yağışın gün boyu aralıklarla süreceği ifade edildi.

Bu arada Ardeşen-Çamlıhemşin karayolunun 5’inci kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.

Haberin Devamı

RİZE'DE AŞIRI YAĞIŞ / Foto Galeri

RİZE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ ALARMI / WEB TV
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!