Rize'de günde 150 kişi kusma şikayetiyle hastaneye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Rizede günde 150 kişi kusma şikayetiyle hastaneye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2009 12:23

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ilde bazı mahallelerdeki kusma, bulantı ve ishal şikayetleriyle ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, “Vaka tamamen sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezindeki Gülbahar, Portakallık ve İslampaşa mahallelerinde bulantı, kusma ve ishal şikayetlerinin artması sonucu Sağlık Bakanlığınca yapılan incelemede, etkenin norovirüs olduğunun tespit edildiğini anımsattı.

Vakaların olduğu mahallelere Güneysu'daki kaynaktan su takviye ettiklerini ifade eden Bakırcı, şöyle konuştu:
“Rize Belediyesi olarak laboratuvar ortamında bunu şu anki imkanlarla tahlil edip bulma imkanımız yok. Klorlama işlemi yapıyorduk. Ancak vaka ortaya çıkınca bu kaynaktan olabileceği düşüncesiyle su pompalamayı bıraktık. Klorlama yöntemiyle çözüm olmayacağını vaka sonrası öğrendik.”

Hamzabey deposundan 15-20 bin kişiye su ulaştığını kaydeden Bakırcı, “Gerekli tedbirleri Valiliğimizle aldık. Her türlü destek ve tedbiri sağlıyoruz. Vaka tamamen sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Güneysu'dan su numunesi alıp gerekirse yurt dışında tahlil yaptıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Bakırcı, virüsün sadece suyla değil başka yollarla da bulaşabileceğini belirterek, şunları söyledi:
“Sağlık Müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre, günlük 150 şikayet var. Aksaray'da buna benzer bir vakada Aksaray nüfusundan fazla kişiye bulaşmıştı. Rize'de korktuğumuz boyutta değil. Ancak bin civarında vatandaşımız ishal vakası olarak hastanelere gittiyse bizim 'bu suyumuzdan değildir, biz bu olayın dışındayız' deme lüksümüz yoktur. Birinci önceliğimiz hemşehrilerimizin, insanların sağlığını esas almaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!