Rize'de en zorlu ahiret yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Rizede en zorlu ahiret yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 17:00

Rize’de merkeze bağlı Selimiye Köyü’nde hayatını kaybeden 90 yaşındaki Fatma Ay’ın cenazesinin bulunduğu tabut, 'arazi anlaşmazlığı' nedeniyle yol yapılamayan Dilsizdağı Mahallesi’ndeki mezarlığa, 1.5 kilometrelik dik patika yoldan seferber olan köylüler tarafından taşındı.

Haberin Devamı

Selimiye Köyü’nde dün yaşamını yitiren Fatma Ay’ın cenazesi öğle vakti köy camiinde kılınan namazın ardından araçla patika yolun başlangıcına getirildi. Seferber olan köylülerin ikişerli gruplar halinde değişmeli olarak sırtladıkları tabut, yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki dik ve dar patika yoldan Dilsizdağı Mahallesi’ne taşındı. 40 dakika süren zorlu yolculuğun ardından cenaze aile kabristanlığında defnedildi. Yaşlı kadının boş tabutu da ilkel teleferiğe konularak gönderildi.

Haberin Devamı

"ACIMIZI UNUTUYORUZ"

10 hanenin bulunduğu Dilsizdağı Mahallesi’ne yol almak için yıllardır uğraştıklarını ancak sonuç alamadıklarını anlatan Recep Kurt, "Cenazeleri böyle taşımaktan bezdik. Buna bir çözüm bulunsun ve yolumuzu yapsınlar" dedi. Muhammet Kurt ise, "Çok hisseli araziler var. 40 kişiden imza aldık, 3 kişi yol için imza vermedi. Yükümüzü, cenazemizi teleferiklerle ya da patika yoldan taşıyarak evimize ulaştırıyoruz. Boş tabutu koyup teleferikle geri göndereceğiz. Dolu tabutu koymaya cesaret edemedik. İlkel teleferik hattı çok sağlam değil. Cenaze düşse rezil olacağız. Tüm resmi makamlara başvurduk ancak bugüne kadar yolumuzu yaptırmak için sonuç alamadık. Yolun yapılmasını istiyoruz. Cenazemiz var. Acılıyız ama acımızı unutuyor, cenazeyi nasıl götüreceğiz onun derdine düşüyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!